Pod2g waarschuwt gebruikers: ‘update niet naar iOS 5.0.1’ (jailbreak)

Gebruikers die wachten op een untethered jailbreak van iOS 5 doen er goed aan om voorlopig niet te updaten naar iOS 5.0.1, zo waarschuwt pod2g. Een untethered jailbreak op iOS 5.0 zal eerder volgen dan voor iOS 5.0.1 zo voorspelt hij.

iOS 5.0.1 beta 2Gebruikers die wachten op een untethered jailbreak van iOS 5 doen er goed aan om voorlopig niet te updaten naar iOS 5.0.1, zo waarschuwt pod2g. De hacker maakte enkele dagen geleden bekend dat hij een kwetsbaarheid gevonden heeft waarmee de jailbreak van iOS 5.0 untethered kan worden gemaakt. Volgens pod2g zal Apple in iOS 5.0.1 een patch uitbrengen voor een andere kwetsbaarheid die Charlie Miller deze week aantoonde in iOS 5.0, waarmee ongesigneerde code kan worden uitgevoerd en dus ook het uitvoeren van exploits veel eenvoudiger wordt gemaakt.

Inmiddels heeft Apple twee beta’s uitgebracht van iOS 5.0.1 en is het bedrijf zelfs overgegaan tot het verstrekken van deze firmwareversie aan een selecte groep gebruikers. Zowel iOS 5.0 als 5.0.1 zijn tethered te jailbreaken met redsn0w op de iPhone 3GS met de nieuwe bootrom, de iPhone 4, de 3e en 4e generatie iPod touch en de originele iPad. Pod2g is op dit moment zelfstandig bezig met het uitwerken van de exploit voor de kwetsbaarheid die hij gevonden heeft, waarmee de jailbreak op deze toestellen op iOS 5.0 untethered kan worden gemaakt. Tegen iPhoneclub vertelde pod2g bovendien dat de kwetsbaarheid die hij heeft gevonden mogelijk ook gebruikt zou kunnen worden om de iPhone 4S untethered te jailbreaken. Het Chronic Dev Team waar pod2g aan gelieerd is richt zich volgens de hacker ondertussen op de verdere ontwikkeling van de universele jailbreak van iOS 5 waar het team al langer aan werkt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 november 2011, 20:23
Categorie Jailbreak
Onderwerpen ios 5, jailbreak, untethered

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.