Pod2g: Jailbreak iOS 5.1 en iOS 5.1.1 over een paar weken (update)

Jailbreaker pod2g zegt op zijn blog dat de untethered jailbreak van iOS 5.1 en iOS 5.1.1 over enkele weken beschikbaar is. Hij werkt nu aan een tool en test hem op alle iDevices.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iOS 5.1Jailbreaker @pod2g heeft op zijn blog een paar veelgestelde vragen over de aankomende untethered jailbreak van iOS 5.1 beantwoord. Daaruit blijkt dat we de jailbreak over een paar weken kunnen verwachten en dat hij ook zal werken met iOS 5.1.1. Dit laatste bleek vorige week nog uit een tweet van pod2g, waarin hij zei de iPad 3 met iOS 5.1.1 te hebben gejailbreakt.

Op het moment zou de jailbreak alleen nog niet werken op de derde generatie Apple TV. Pod2g hoopt later ook dit apparaat met zijn jailbreak te ondersteunen, maar maakt hier nog geen beloftes over.

Hoewel pod2g al in zijn jailbreak is geslaagd, zegt hij wel de aankomende weken nodig hebben om hem volledig af te ronden. In deze tijd zal hij werken aan een gebruiksvriendelijke tool om de jailbreak uit te voeren. Daarnaast moet hij 16 verschillende iDevices met de jailbreak testen, iets dat hij doet aan de hand van een bètatest onder vrienden.

De jailbreak van pod2g is een untethered jailbreak. Dit betekent dat je de iPhone zonder tussenkomst van een computer opnieuw kunt opstarten. Er is al enige tijd een tethered jailbreakoplossing voor iOS 5.1 beschikbaar. iOS 5.0.1 heeft ook al enige tijd een untethered jailbreak, maar de nieuwe iPad kon hier geen gebruik van maken: deze wordt verkocht met iOS 5.1 geïnstalleerd.

14:44 @pod2g zegt op Twitter dat de gebruikte kwetsbaarheden niet op de derde generatie iPod touch werken. Hierdoor kan de jailbreak hierop niet worden uitgevoerd. Waarschijnlijk werkt de jailbreak om deze reden ook niet op de iPhone 3GS.
16:31 In een nieuwe tweet zegt pod2g dat de jailbreak wel met iOS 5.1.1 op de iPhone 4S werkt.
De untethered jailbreak voor iOS 5.1.1 is nu beschikbaar: Absinthe 2.0: jailbreak iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV op iOS 5.1.1 (jailbreak)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 mei 2012, 14:44
Categorie Jailbreak
Onderwerpen ios 5, jailbreak, pod2g

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.