Zo ziet een uitgebreide multitaskbalk in iOS eruit (concept)

Ontwerper Brent Caswell liet op het forum van The Verge zien hoe een simpele verhoging van de multitaskbalk ervoor zorgt dat je meer in beeld krijgt en ook meer kunt doen vanuit het menu.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

multitaskbalk conceptDruk je twee keer op de homeknop van je iPhone, dan verschijnt de multitaskbalk. Vanaf hier kun je lopende apps afsluiten, AirPlay Mirroring inschakelen en je afgespeelde muziek aan- of uitzetten. Ontwerper Brent Caswell op het forum van The Verge denkt dat de balk met een paar veranderingen handiger in elkaar kan steken: maak je hem iets langer en voeg je knoppen toe bovenin het scherm, dan kun je vanuit dit menu meer dingen doen.

Een hogere multitaskbalk zou ruimte bevatten voor meer app-iconen en ook meer informatie tonen wanneer je bijvoorbeeld muziek aan- of uitzet. Zo is er ruimte voor de volumebalk op dezelfde pagina. Caswell voegde ook iconen onderin de balk toe, zodat je ziet op welke pagina je bent.

Het ontwerp beperkte zich niet alleen tot de multitaskbalk: bovenin het scherm voegde hij knoppen toe, afhankelijk van de pagina die in de balk open is. Je zou bij muziek kunnen aangeven wat je van het nummer vindt, bij de instellingen Wi-Fi in- of uitschakelen en Spotlight kunnen gebruiken wanneer je op app-pagina’s bent.

Caswell’s ontwerp ziet er indrukwekkend uit, maar we weten niet of Apple er überhaupt iets mee gaat doen. De ontwerper heeft namelijk geen binding met Apple. Dat betekent echter niet dat Apple niet meekijkt: kunnen veel gebruikers zich in Caswell’s idee vinden, dan bestaat er altijd een kans dat een toekomstige iOS-update er gebruik van zal maken.

multitaskbalk concept

Meer informatie: The Verge forums.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 mei 2012, 15:15
Categorie iOS
Onderwerp multitasking

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.