Pocket Informant voortaan gratis proberen na forse update

Pocket Informant voor agenda en taken op iPhone en iPad is voortaan gratis te downloaden en te proberen. PI Pro is een in-app aankoop geworden.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Pocket Informant Pro iPhone iPad versie 3.5Pocket Informant, een veelzijdige combinatie van agenda, takenlijst en notities, is voortaan gratis te downloaden. Zo kan iedereen kennis maken met de applicatie die zo ongelooflijk veel mogelijkheden biedt. Als die bevalt, kan je de Pro-versie en functionaliteit via een in-app aankoop ontgrendelen. De goedkopere versie van de app, Pocket Informant Go, is volledig verdwenen. Het aantal verbeteringen in de vernieuwde gratis app is groot. Versie 3.50 waarschuwt voor dubbele afspraken, je kan taken aanmaken in vloeiende zinnen en nog veel meer.

Vanaf nu is het mogelijk de lijstweergave van Pocket Informant, waarop alle afspraken, taken en notities samenkomen, uit te draaien via AirPrint. De functionaliteit houdt rekening met de filters die je hebt aanstaan voor de weergave, dus als je hebt ingesteld dat alleen je zakelijke en niet je persoonlijke agenda zichtbaar is, biedt de afdruk hetzelfde overzicht.

Pocket Informant Pro nieuw screenEen andere mogelijkheid om anderen te informeren is AirDrop. Met Apple’s draadloze verbindingsmogelijkheid kan je afspraken, taken, maar ook hele agenda’s kopiëren naar een toestel bij je in de buurt. Een echte iOS 7-functie en dat zet door in de app. iOS 7 is de minimumvereiste geworden van de applicatie en Pocket Informant noemt de 64 bit-ondersteuning van de iPhone 5s voortaan ‘native’, ofwel: Pocket Informant zoals het bedoeld is.

De applicatie maakt het vanaf nu ook mogelijk slimme filters in te zetten, waarmee je todo’s onderscheid van checklists. Zodat je de boodschappenlijst met elke keer terugkerende items niet verwart met je echte todo’s die op de dag belangrijk zijn, bijvoorbeeld. De laatste nieuwe feature vind je in de agenda-instellingen. Het is nu mogelijk weekenden helemaal buiten het zicht te houden.

Lees ook: Beste agenda-apps voor iPhone en iPad

En dat is dan één deel van de verbeteringen die ontwikkelaar Web Information Solutions aandraagt in de omschrijving van de update. Daarnaast worden nog talloze verbeteringen aangedragen. De synchronisatie met Google moet beter gaan, de zoekfunctie speelt beter in op contacten, locaties en terugkerende items en backuppen naar Dropbox moet ook beter gaan – om maar eens wat te noemen.

Bestaande gebruikers gaan over

Bestaande gebruikers van Pocket Informant (voorheen Pocket Informant Pro) zullen volgens de ontwikkelaar in de meeste gevallen automatisch worden overgezet naar de nieuwe Pocket Informant Pro, zoals nieuwe gebruikers de app pas voorgeschoteld krijgen na de in-app aankoop. Hopelijk geldt dat ook voor gebruikers van de inmiddels uit de App Store verwijderde app Pocket Informant Go. Zoniet, dan word je verzocht contact op te nemen met de klantenservice. Helaas kan ik je niet zeggen tot welke functies de gratis app zich beperkt: ik ben meteen omgezet naar de betaalde functies.

Het kan even duren voordat je de applicatie met het nieuwe gratis prijskaartje in de App Store ziet staan. Daarvoor kostte Pocket Informant Pro 11,99 euro.

Downloaden: Pocket Informant Pro (gratis, volledige versie via in-app aankoop, universeel, iOS 7.0+)

Met dank aan Léon voor de tip

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 augustus 2014, 19:32
Categorie Uncategorized
Onderwerpen activity, pocket informant, takenlijst, todo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.