pixelmator-iphone

Fotobewerker Pixelmator nu ook voor iPhone beschikbaar

Pixelmator is na een update ook op de iPhone beschikbaar. De fotobewerker was eerst alleen alleen op de iPad en Mac te gebruiken.

De fotobewerker Pixelmator begon ooit op de Mac, maar kreeg afgelopen jaar ook een iPad-versie. Deze app heeft nu een update gekregen, waardoor je Pixelmator ook op de iPhone kunt gebruiken. Daarmee heb je een krachtige fotobewerker tot je beschikking: met Pixelmator kun je in meerdere lagen werken, zoals ook mogelijk is in bijvoorbeeld Photoshop. Gebruikte je al Pixelmator op de iPad, dan kun je de iPhone-versie gratis installeren.

pixelmator-iphone

Pixelmator’s iOS-app is op meerdere manieren te gebruiken. Ten eerste heeft de app een groot aantal templates, zodat je snel collages maakt of specifieke effecten op een foto toepast. Daarbij heb je ook de bewerkingstools voor foto’s tot je beschikking. Maar je kunt de app ook gebruiken om zelf iets te maken. Hierbij kun je tekenen en schilderen op je iPhone, alsof je een klein, digitaal stuk papier tot je beschikking hebt.

Lees ook: Pixelmator voor iPad, beter dan Photoshop?

Pixelmator iPhone

De iPhone-versie van Pixelmator werkt nauw samen met de andere apps. Ben je op de iPhone een afbeelding aan het bewerken, dan kun je met behulp van Handoff snel verder werken vanuit de Mac-app. Met behulp van iCloud worden al je bestanden tussen iOS en Mac gesynchroniseerd.

De app-update brengt ook vernieuwingen met zich mee voor iPad-gebruikers. Zo is er een nieuwe kloon-tool toegevoegd aan de app en kun je een selectie snel repareren. Met de Distort-optie kun je kleine delen van een afbeelding met een vreemd effect bewerken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 mei 2015, 11:27
Categorie Apps
Onderwerp pixelmator

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.