InstallerApp: wel of geen jailbreak?

Verschillende websites hebben geschreven dat InstallerApp een veilige manier is om jailbreak-applicaties te installeren, zonder een jailbreak uit te voeren. Maar dat blijkt toch niet helemaal het geval.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

installerappJailbreak-applicaties installeren zonder je iPhone te jailbreaken. Toen het nieuws over InstallerApp goed doordrong schreven diverse websites erover. Het klinkt te mooi om waar te zijn: geen gedoe met garantie als je je iPhone wilt omruilen, geen ‘enge’ procedures waar je iPhone mee kan vastlopen. Maar zowel The Next Web als Engadget kwamen op de bewering terug: het blijkt toch om jailbreaken te gaan en er blijkt toch wel iets mis te kunnen gaan: bij 9to5mac bleken een aantal mensen tegen het probleem aan te lopen dat je bij Mac OS X 10.5.6 niet zomaar in DFU Mode komt.

Blijkbaar is InstallerAPP toch niet zo noob-proof als Rip Dev had gehoopt. En blijkbaar moeten we ook toe naar een nieuwe definitie van jailbreaken, want wat InstallerApp doet kan wel degelijk worden beschouwd als een lichte vorm van jailbreaking. Omdat je alles op de desktop doet, inclusief het downloaden van applicaties, lijkt het misschien alsof er niets op je iPhone gebeurt en lijkt het alsof je de applicaties zonder risico kunt installeren. In feite kun je net zo goed met PwnageTool of QuickPwn aan de slag gaan: zelfde effect en een stuk goedkoper (namelijk gratis) met als enige verschil dat je de desktopclient mist.

Meer info: InstallerApp

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2009, 0:21
Categorie Jailbreak
Onderwerpen installer, rip dev

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.