pincode omzeilen

Pincode in iOS 7 opnieuw makkelijk te omzeilen

In iOS 7 is een kwetsbaarheid ontdekt, waardoor je in 5 seconden de pincode op het lockscreen kunt omzeilen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

pincode omzeilenEr is een nieuwe manier ontdekt om het ontgrendelscherm (lockscreen) in iOS 7 te omzeilen. Afhankelijk van de app die je het laatst hebt gebruikt, kan er al dan niet privégevoelige informatie in verkeerde handen vallen. Voor de rest is de methode niet direct gevaarlijk en alleen uit te voeren onder specifieke omstandigheden.

Het lockscreen is in vijf seconden te omzeilen, zonder dat je de pincode nodig hebt. Het is niet de eerste keer dat een dergelijke methode is ontdekt, om zonder pincode toegang krijgen tot een toestel. Maar er is deze keer een eenvoudige oplossing om het te voorkomen.

Als je naar Instellingen > Bedieningspaneel > Op toegangsscherm gaat, kun je de toegang tot het Bedieningspaneel vanaf het lockscreen voorkomen. De truc om in vijf seconden je lockscreen te omzeilen werkt in ieder geval bij iOS 7.0.6 en iOS 7.1 en waarschijnlijk op alle 7.x-varianten. Het geeft alleen toegang tot de app die het laatst is gebruikt voordat de iPhone uitgeschakeld werd, dus je krijgt geen volledige toegang tot de iPhone. Het lek is trouwens maar tijdelijk, want in de beta van iOS 8 blijkt het al niet meer te werken.

Wie het zelf wil proberen: je moet een gemist telefoongesprek in het Berichtencentrum hebben staan en vanaf het lockscreen toegang hebben tot het Bedieningspaneel. Start de gewenste app, zet de iPhone in slaapstand en zet daarna de iPhone weer aan. Vanaf het lockscreen open je het Bedieningspaneel, je zet het toestel in vliegtuigmodus, haalt het Berichtencentrum in beeld en tapt op het gemiste telefoongesprek. De laatst geopende app zou nu in beeld moeten verschijnen. Is het niet gelukt, dan kun je in onderstaand filmpje nadere uitleg vinden.

Je hebt aan deze truc weinig als je toegang wilt krijgen tot een gestolen iPhone of je partner wilt bespioneren, tenzij WhatsApp, Snapchat of een andere populaire app om geheimen te delen de laatste app is die hij of zij altijd gebruikt.

Voor de pincodeknoppen zonder cijfers op de foto bovenaan dit artikel heb je de Cydia-tweak SimplePasscodeButtons nodig.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juli 2014, 23:59
Categorie Achtergrond
Onderwerpen beveiliging, ios 7, lockscreen, pincode

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.