Pigment kleurboek op iPad

Pigment: kleurboeken voor volwassenen op iPhone en iPad

Pigment is een kleurboek-app voor volwassenen. Kleur afbeeldingen in op de iPad of iPad, met je vingers of Apple Pencil. Pigment zit vol met volwassen kleurplaten.

Zoek je wat ontspanning in deze hectische tijden, dan is er nu Pigment (link). Met deze app kun je als volwassene kleurplaten inkleuren, zonder dat je zelf tekentalent hoeft te hebben. Een kleurplaat doet je denken aan je kindertijd en helpt je om te relaxen. Het enige waar je je druk om hoeft te maken, is dat je binnen de lijntjes kleurt.

Pigment kleurboek op iPad

Pigment: kleurboek voor volwassenen

Hoewel… bij Pigment kun je ook nog kiezen uit verschillende tekentools, zoals een kleurpotlood of dikkere stift. Pigment houdt er rekening mee dat volwassenen geen zin hebben om kleuterplaatjes in te kleuren en biedt daarom allerlei afbeeldingen die er wat volwassener uitzien. Je wordt ook niet doodgegooid met een kinderachtige interface: de app ziet er simpel en strak uit. Alles is netjes verdeeld over kleurboeken en tabbladen. Met (schuif)knoppen kies je de kleurpotloden en stiften, pas je de dikte aan en wissel je van kleur.

Pigment-app met diverse plaatjes Pigment-app met tekentools

Pigment is gemaakt door Pixite, de makers van de fotografie-apps Fragment en Tangent, twee apps die beide al eens langskwamen als Apple’s gratis App van de Week.

Kleur kiezen met Pigment

In de app zijn twee onderdelen: Library en My Work. Je kunt meteen aan de slag gaan met de demo’s of zelf een tekening maken. In de Library vind je 20 kleurboeken om uit te kiezen, zoals mandala’s, abstracte patronen en dieren. Per categorie zijn er meerdere kleurplaten, die je kunt downloaden naar je iPhone of iPad. Op de iPad Pro kun je zelfs met de Apple Pencil inkleuren. Zodra je aan een kleurplaat begint zal deze worden toegevoegd aan My Work. Bevalt het niet, dan kun je op de resetknop drukken. Handig is ook dat je kleurplaten meermaals kunt inkleuren en dat alle varianten bewaard blijven.

Pigment kleurboek op iPhone

Voor het inkleuren van de kleurplaten maakt Pigment gebruik van kleurpaletten. Dat is op zich handig: wil je bijvoorbeeld een kleurplaat vooral in pasteltinten inkleuren, dan kun je daarvoor een passend kleurenpalet selecteren. Je kunt ook kiezen voor een kleurenpalet van kleuren die goed bij elkaar passen. Voor mensen die binnen de lijntjes willen kleuren heeft Pigment een optie om de lijntekening te selecteren, zodat de witte ruimte netjes wordt gevuld. Bij gedetailleerde tekeningen kun je ook nog in- en uitzoomen.

Pigment is een gratis app met watermerken op de tekeningen. Via een in-app aankoop of abonnement verwijder je het watermerk en krijg je toegang tot alle kleurboeken en kleurplaten van Pigment.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 december 2015, 13:00
Categorie Apps
Onderwerp kleurboek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.