Freedom helpt je met concentreren, op al je apparaten

Heb je hulp nodig bij het concentreren? Met Freedom op je Mac, iPhone en iPad voorkom je dat apps en sociale netwerken aandacht van je vragen.

Freedom-app-iPhone

Een iPhone, iPad of Mac kan je beste vriend zijn tijdens het studeren of werken, of ze vormen de grootste stoorzenders die concentratie in de weg staan. Als je het er moeilijk mee hebt om Facebook, Snapchat en andere afleidingen het hoofd te bieden, komt Freedom je redden.


In tegenstelling tot andere concentratie-apps werkt Freedom namelijk op zo’n beetje alle apparaten. Hierdoor kun je ervoor zorgen dat bepaalde -of alle- websites tegelijk geblokkeerd worden op je iPhone, iPad, Mac en Windows-PC. Twitter blokkeren op je Mac en vervolgens stiekem je tijdlijn checken op je iPhone is er met Freedom (link) dus niet bij.

Stel zelf een blocklist samen met Freedom

Via de app kun je heel nauwkeurig aangeven welke dagdelen je niet gestoord wilt worden. Als je weet welke websites je afleiden, maak je zelf een blocklist. Op die manier scherm je de sites af. In het uiterste geval kun je er ook voor kiezen om alle websites te blokkeren met Freedom.

Met de Freedom-app kun je deze ‘blokkeermomenten’ alvast inplannen zodat ze op een vast moment automatisch geactiveerd worden. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de dienst automatisch zijn werk doet tussen zes en zeven ’s avonds, om tijdens het avondeten niet gestoord te worden.

Als Freedom zijn werk doet zijn apps, email en browsers niet meer verbonden met het internet. Dit voorkomt dat je meldingen binnenkrijgt, en ze ook zo goed als nutteloos zijn. Freedom blokkeert echter geen inkomende telefoongesprekken of sms-berichten die niet via het internet verzonden zijn. Ook kan Freedom uiteraard niet voorkomen dat je apps opent.

Bekijk ook

Browsy: deze browser is goed voor je concentratie

Zonder afleiding een artikel lezen op het internet, kun jij het nog? Browsy helpt je een handje middels een zo'n minimalistisch mogelijke browser, en dat surft best prettig.

Zo werkt Freedom op iOS

Om deze content te blokkeren installeert Freedom een VPN op je iDevice. Deze zorgt ervoor dat netwerkverbindingen geblokkeerd kunnen worden, maar zitten andere apps niet in de weg. Bovendien gaat alleen geblokkeerd dataverkeer over de VPN-verbinding, zodat je zo min mogelijk batterijduur verliest, zo beweert Freedom. De app drukt je bovendien op het hart dat ze geen toegang hebben tot de data die van deze verbinding gebruik maakt.

Om van deze uitgebreide functies gebruik te maken heb je wel een abonnement nodig op Freedom Plus of Premium. De gratis versie van Freedom laat je namelijk maar een beperkt aantal sites tegelijk blokkeren. Op de website van Freedom kun je de Mac-app downloaden en krijg je meer informatie over de verschillende abonnementen. Daar kun je ook een account aanmaken, die je ook nodig hebt als je Freedom op iOS gaat gebruiken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.