Colorfy icon

Review: Colorfy voor iOS zit vol met kleurplaten voor volwassenen

Colorfy is een app vol met kleurplaten speciaal voor volwassenen. Zo kun je tot rust komen met een digitale kleurplaat.

Colorfy iconKleurplaten zijn allang niet meer alleen voor kinderen. Loop een gemiddelde boekhandel binnen en je ziet het ene na het andere kleurboek voor volwassenen liggen, met daarin gecompliceerde afbeeldingen die je zelf met een kleurpotlood mag invullen. Dat kan net zo goed op de iPhone of iPad: de app Colorfy biedt je dezelfde kleurplaten, die je met een tap op het scherm van kleur kunt voorzien.

Tappen in plaats van tekenen

Je kiest rechtsboven de kleur die je wil gebruiken, waarna je alleen nog maar op de witte vlakken hoeft te drukken om de plaat in te kleuren. Door je favoriete kleuren toe te wijzen aan de drie potloden bovenin de app, hoef je niet iedere keer door de kleurkiezer heen te zoeken. Je kunt met twee vingers inzoomen op de kleurplaat, net als bij foto’s. Hierdoor kun je ook makkelijk bij de kleinere details van de tekening.

Een enkele tap is genoeg om een volledige plaat in te kleuren. Het langzame invulwerk van een gewoon potlood zal je daarom niet in Colorfy vinden. Efficiënt, maar je kunt afvragen hoe gunstig dat nou echt is. Het is immers de bedoeling dat je een beetje tot rust komt tijdens het inkleuren van een tekening. Met een potlood ben je misschien langer bezig, maar dat dwingt je ook om langer tot rust te komen en je op iets simpels te concentreren.

Colorfy Colorfy kleuren

Heel snel ben je overigens niet klaar met de kleurplaten. Hoewel je met een enkele schermtap een vak hebt ingekleurd, zijn er ontzettend veel details die je individueel van elkaar van kleur moet voorzien. Het blijft een rustgevende bezigheid, waarvan je het resultaat achteraf ook kunt delen.

Vijf keer ongedaan maken

Eén groot voordeel ten opzichte van ‘gewone’ kleurplaten: je kunt in Colorfy je acties ongedaan maken. Met een druk op de knop verdwijnt de kleur van een vak, zodat je gewoon weer opnieuw alles mag invullen. Handig, maar deze functie werkt nogal beperkt. Na vijf keer op undo te drukken kun je niet meer verder. Omdat alle tekeningen ingekleurd blijven als je ze weer sluit, is dat wat irritant. Je kunt immers niet met een simpele tap alle kleur uit een afbeelding halen.

Conclusie Colorfy review

Colorfy is precies wat je er van zou verwachten – en zeker ook niet meer dan dat. Zit je te wachten op een virtuele kleurplaat, die je naar eigen smaak mag invullen? Dan is Colorfy daar een prima app voor. Maar als het idee je niet trekt, zal deze app je zeker niet van gedachten doen veranderen. De ontwikkelaar heeft de basis neergezet voor het maken van tekeningen, maar gaat ook niet verder dan dat. Prima, want je kunt Colorfy voor niks uit de App Store plukken. Advertenties kwamen wij niet tegen, maar af en toe vraagt de app of je een App Store-recensie wil achterlaten.

Pluspunten

  • Heel veel kleurplaten voor een gratis app.

Minpunten

  • Slechts vijf keer ongedaan maken.

Via Product Hunt

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 juli 2015, 8:25
Categorie Amusement
Onderwerp kleurplaat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.