PhotoPanda

PhotoPanda ruimt je overbodige foto’s op

PhotoPanda scant je iPhone fotobibliotheek en laat vervolgens zien welke foto's slecht of dubbel zijn. Ook worden screenshots en selfies bij elkaar gezet. Een handige manier om snel wat ruimte te winnen.

PhotoPanda Als je binnenkort op wintersport gaat, of je met de feestdagen gewoon thuis blijft: de maand december is vaak de tijd van het jaar waarin de camera van je iPhone overuren draait. Voorkom dat je geheugen vol zit met PhotoPanda, een nieuwe app die op een toegankelijke manier je filmrol opruimt.

Hoe langer je de filmrol op je iPhone niet opruimt, hoe lastiger het wordt om orde te scheppen in de chaos met selfies, wazige panorama’s en geslaagde kiekjes. Gelukkig staan er verschillende apps in de App Store die dit klusje voor je opknappen.

PhotoPanda is enorm gebruiksvriendelijk

PhotoPanda is een van de nieuwste en meest gebruiksvriendelijke manieren om je camerarol uit te dunnen. Nadat je PhotoPanda toegang hebt gegeven tot je foto’s, begint de app direct met scannen. Onderin beeld zie je een percentage optellen naar honderd. Vervolgens toont de app in verschillende categorieën de overbodige plaatjes.

PhotoPanda PhotoPanda

Op die manier kun je alle dubbele foto’s verwijderen in het tabblad Duplicates. Alle screenshots staan netjes bij elkaar en alle donkere en onscherpe plaatjes worden ook in afzonderlijke mapjes gestopt.

PhotoPanda zit er soms naast

Vervolgens is het aan jou of je de selectie van PhotoPanda ook echt wilt wissen. We raden je aan om niet blind op de analyse van de app te vertrouwen, want het algoritme zit er in sommige gevallen wel eens naast. Zo wilde de app verschillende strandfoto’s verwijderen, terwijl er toch echt andere dingen op staan.

In de instellingen van de app kun je zien hoeveel foto’s je verwijderd hebt, en hoeveel ruimte je er mee uitspaart. Omdat de app zo simpel in gebruik is kan het geen kwaad om PhotoPanda door je foto’s te laten snuffelen. De app is bovendien gratis en bevat geen reclames of in-app aankopen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 december 2015, 18:50
Categorie Apps
Onderwerpen foto's, opslagruimte

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.