PhotoForge: bijna alle PhotoShop-functies op je iPhone

PhotoForge van ontwikkelaar GhostBird Software, is bedoeld als een soort Photoshop voor je iPhone. De ontwikkelaar heeft er allerlei functies in willen stoppen, maar moest zich toch beperken tot het meest noodzakelijke. Zo zul je geen lagen tegenkomen, maar wel curves, ruisonderdrukking, gesimuleerde HDR en maskers om de foto’s te verscherpen. Je kunt tekenen met […]

photoforgePhotoForge van ontwikkelaar GhostBird Software, is bedoeld als een soort Photoshop voor je iPhone. De ontwikkelaar heeft er allerlei functies in willen stoppen, maar moest zich toch beperken tot het meest noodzakelijke. Zo zul je geen lagen tegenkomen, maar wel curves, ruisonderdrukking, gesimuleerde HDR en maskers om de foto’s te verscherpen. Je kunt tekenen met 8 verschillende penseelstreken, die een onbeperkte dikte, diverse kleuren en transparantie kunnen hebben. Natuurlijk zitten er ook filters in: het bekende Sepia-filter, naast Blur, Night Vision, Heat Map, Neon, Television en diverse andere.


photoforgeHeb je een screenshot of foto met gevoelige informatie gemaakt, dan kun je die met het Smudge-tool meteen onleesbaar maken. Stukken van de foto klonen kan ook, met het Clone Stamp-tool. De Eye Dropper is aanwezig, je kunt zelf filters maken in RGB, CMYK en CIElab-kleuren, je kunt opslaan in 4 verschillende formaten (van 640×480 tot 1600×1200)… Kortom: verzin het maar en het is bijna allemaal mogelijk. De vraag is alleen: wil je het ook? Hoeveel mensen zouden nu op zo’n klein schermpje gaan zitten klonen, terwijl het ook gewoon op de desktop kan?

Natuurlijk kan PhotoForge niet alles: voor een prijs van €2,39 kun je niet verwachten dat je de complete Photoshop-suite tot je beschikking hebt (die is honderden malen duurder). Maar de applicatie komt een heel eind. In een filmpje kun je wat meer mogelijkheden zien. De applicatie is tijdelijk afgeprijsd van €3,99 naar €2,39 – vandaar dat het wel eens tijd was om er aandacht aan te besteden. Wees er snel bij, voordat de (Canadese) ontwikkelaar wakker wordt, want de korting geldt volgens de omschrijving in de App Store maar tot 25 mei!

Een zeer uitgebreid review van PhotoForge is te vinden op de website All About iPhone (Engels).

Downloaden: PhotoForge (€2,39 – normaal €3,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

21 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.