PhoneJoy Play: iPhone-gamecontroller kan van grootte veranderen

De PhoneJoy Play is een iPhone-gamecontroller die van grootte kan veranderen, waardoor er ook andere smartphones in passen.

PhoneJoy Play 2Aan fysieke gamecontrollers voor de iPhone is op Kickstarter is geen gebrek, maar veel van deze projecten lijken er moeite mee te hebben om succesvol te eindigen. Eerder dit jaar schreven we bijvoorbeeld over Coco Controller, Drone en Bladepad, maar alledrie wisten niet hun beoogde bedrag te behalen of werden geannuleerd door de makers zelf. Toch proberen de makers van de PhoneJoy Play ook hun controller via Kickstarter op de markt te brengen. Daar hebben ze wel een interessante insteek voor: de controller kan van grootte worden veranderd, waardoor nagenoeg iedere smartphone er in past.

De PhoneJoy Play bestaat uit twee helften van een controller, die je met behulp van een schuifsysteem van elkaar af en naar elkaar toe kan bewegen. Hierdoor kun je bijvoorbeeld de iPhone 4 of iPhone 5 ertussen klemmen, maar ook een Android-smartphone van een andere grootte. Je kunt zelfs de controller helemaal dichtklappen zodat je hem als los besturingsmiddel kunt gebruiken bij iPad-spellen.

PhoneJoy Play

De controller maakt gebruik van de SDK van iCade, wat betekent dat alle games die deze gamepad ondersteunen, ook gespeeld kunnen worden met de PhoneJoy Play. Touch Arcade heeft een lijst van ondersteunde spellen.

Hoewel veel andere Kickstarter-controllers het niet hebben gehaald, lijkt de PhoneJoy Play het goed te doen: met nog 24 dagen te gaan zit het project al dik op de helft van het beoogde minimumbedrag. Door 75 dollar (inclusief verzendkosten) te doneren ben je ook verzekerd van de gamepad, mits het minimumbedrag wordt behaald.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 december 2012, 15:01
Categorie Accessoires
Onderwerpen gamepad, kickstarter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.