InteractBuilder 3.0: iPad-apps zonder programmeerkennis maken

InteractBuilder 3.0 belooft het mogelijk te maken om simpele apps zonder programmeerkennis te maken.

InteractBuilderInteractBuilder belooft gebruikers al langer de mogelijkheid om een e-book-app voor bijvoorbeeld de iPad te maken zonder enige programmeerkennis. De makers van dit programma werken nu aan een nieuwe versie, waarin je ook foto-albums, simpele spelletjes en andere soorten apps kunt maken. De ontwikkelaar heeft zich tot Kickstarter gekeerd om de nieuwe versie te bekostigen.

De 3.0-versie van InteractBuilder kan digitale boeken, kaarten, albums, presentaties, handleidingen en spelletjes maken. Hierdoor is het programma niet een middel om ieder type app in elkaar te zetten. De ontwikkelaar hoopt echter dat een toekomstige versie van InteractBuilder hier wel toe in staat zal zijn.

InteractBuilder 3.0 zal gratis in gebruik zijn. Pas zodra je een gemaakte app wil publiceren of een testversie wil delen met meer dan vijf mensen, moet er worden betaald. Doneer je op Kickstarter minstens 170 dollar, dan krijg je een lidmaatschap voor de app waarmee je één app vanuit InteractBuilder kunt publiceren. Een dienst die volgens de makers later 249 dollar gaat kosten. Vermoedelijk moet je daar bovenop ook 99 dollar betalen om bij Apple als ontwikkelaar geregistreerd te staan.

Programma’s die je zonder programmeerkennis apps laten maken zijn opzich niks nieuws. In 2009 schreven we al op iPhoneclub over VixML, wat hetzelfde voor iPhone-apps beloofde. In april dook er nog een Apple-patent op voor een soortgelijk programma.

Je moet nog wel even wachten tot je met InteractBuilder 3.0 aan de slag kunt: het Kickstarter-project stelt dat de software pas in januari 2013 naar donateurs gestuurd zal worden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 december 2012, 11:09
Categorie Apps
Onderwerp kickstarter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.