Philips Design Tour in het Philips Museum met ARKit.

Beleef het Philips Museum binnenkort in augmented reality dankzij ARKit

Het Philips Museum wordt uitgebreid met een nieuwe tour in augmented reality. Dankzij een speciale app met ARKit stap je zelf in de geschiedenis van Philips.

Philips Design Tour met ARKit.
Als je alles wil weten over de geschiedenis en de toekomst van de producten van Philips, dan kun je daarvoor terecht in het Philips Museum. Binnenkort kun je zelfs via augmented reality het museum beleven. Vanaf december kun je in het Philips Museum de Philips Design Tour volgen. Met een iPad en een speciale app met ARKit in de hand beleef je het museum met augmented reality.

Philips Design Tour in Philips Museum

Het Philips Museum bevindt zich in de eerste gloeilampenfabriek in Eindhoven. In het museum komen bezoekers alles te weten over de geschiedenis van dit Nederlandse bedrijf. Vanaf 1 december komt daar een nieuwe tour bij die mede mogelijk gemaakt wordt door ARKit. Volgens Philips is het Philips Museum één van de eerste in Nederland die augmented reality toepast in een museumtour.

Zodra je het museum binnengaat, krijg je een iPad aangereikt die voorzien is van een speciale ARKit-app. Met die app vorm je virtuele ruimtes waar je dus zelf doorheen kunt lopen. Je kunt op deze manier op een meer interactieve manier de geschiedenis van Philips ervaren. Je bekijkt bijvoorbeeld art-deco radio’s en het Philips Paviljoen uit 1958. Je kunt via augmented reality ook de Eiffeltoren verlichten en loopt door een virtual ziekenhuis waarin je een MRI-behandelkamer instapt.

Philips Design Tour in het Philips Museum met ARKit.

De speciale Philips Design Tour gaat van start op vrijdag 1 december. Per persoon ben je €5 kwijt om aan de tour deel te nemen. Voor die €5 krijg je een entreebewijs voor het museum, maar je huurt ook meteen een iPad om mee door het museum te wandelen. Je hoeft dus niet een eigen iPad of iPhone te gebruiken om de ARKit-tour te kunnen ervaren.

Philips Design Tour ARKit op een iPad.

ARKit is door Apple met ingang van iOS 11 geïntroduceerd. Dankzij ARKit is het niet meer nodig om een speciale marker te plaatsen om gebruik te kunnen maken van ARKit. De camera’s van je iPhone en iPad herkennen stabiele ondergronden, waardoor er vrij nauwkeurig een virtuele realiteit aan de werkelijkheid toegevoegd kan worden. Als je zelf ARKit wil proberen, dan kun je dat met onderstaande ARKit-apps doen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 november 2017, 10:46
Categorie Achtergrond
Onderwerpen arkit, philips
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.