iRobot Roomba 690 robotstofzuiger.

Roomba-robotstofzuigers werken nu met IFTTT

De verbonden Roomba-stofzuigers van iRobot kun je vanaf nu automatiseren dankzij IFTTT-ondersteuning. Hierdoor kun je bijvoorbeeld je lampen laten knipperen zodra je stofzuiger klaar is met schoonmaken.

iRobot Roomba 690 robotstofzuiger.
Met IFTTT kun je allerlei taken automatiseren, zodat je er zelf geen omkijken meer naar hebt. Als je ook nog eens in het bezit bent van een geschikte robotstofzuiger van Roomba, dan kun je beide nu combineren. Dankzij de samenwerking met IFTTT kun je je stofzuiger automatisch laten starten op basis van een agenda-evenement en je kunt hem zelfs laten tweeten.

Roomba met IFTTT

iRobot heeft meerdere soorten Roomba-robotstofzuigers in het assortiment die je kan verbinden met je Wi-Fi-netwerk en bijbehorende app. Modellen die hiervoor geschikt zijn, werken nu dus ook met IFTTT.

In totaal zijn er negen automatiseringen mogelijk met de Roomba en IFTTT, waarvan er acht ook op iOS werken. Zo kun je bijvoorbeeld je Hue-lampen laten knipperen als je robotstofzuiger klaar is met schoonmaken. Je kunt ook een schoonmaaksessie inplannen op basis van een activiteit in Google Agenda. Als je op afstand wil weten of je Roomba klaar is, dan kun je hem koppelen met je Twitter-account en hem automatisch een tweet laten versturen als het huis weer aan kant is.

De Roomba werkt ook dankzij IFTTT op basis van locatie. Je kunt hierdoor de stofzuiger laten starten als je van huis vertrekt of juist laten stoppen als je ‘s avonds thuiskomt van je werk. Al deze automatiseringen zijn door iRobot zelf aan IFTTT toegevoegd. Mocht je per mail op de hoogte gehouden willen worden zodra er nieuwe automatiseringen toegevoegd worden, dan kan dat ook.

De mogelijkheid om de Roomba-stofzuiger aan IFTTT te koppelen, is voor Nederlandse gebruikers de meest eenvoudige mogelijkheid om de stofzuiger te automatiseren. Naast IFTTT, werken de stofzuigers ook met Amazon Alexa en Google Assistant, maar deze zijn niet in het Nederlands te gebruiken. HomeKit biedt geen ondersteuning voor slimme stofzuigers, waardoor IFTTT goed van pas komt. Let er dus wel op dat je het juiste mode van de Roomba moet hebben. Elke iRobot-stofzuiger die verbonden is met een Wi-Fi-netwerk, is hiervoor geschikt. De 690-serie is het meest recente model met appbediening en is een stuk goedkoper dan het 900-model die voorheen alleen voorzien was van een Wi-Fi-verbinding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 november 2017, 8:57
Categorie Accessoires
Onderwerpen roomba, stofzuiger
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.