Periscope-Twitter-iOS

Twitter zet Periscope-streams in tijdlijn op iOS

Twitter maakt het makkelijker om een Periscope-stream te bekijken. Livestreams worden vanaf nu in je tijdlijn verwerkt, zodat je ze meteen kunt zien.

Periscope-Twitter-iOS

Twitter (link) gaat het makkelijker maken om een livestream via Periscope te bekijken. Je hebt er zelfs de Periscope app niet meer voor nodig om iemand te zien streamen die je ook op Twitter volgt.

Een update voor de Twitter-app op iOS (die geleidelijk wordt uitgerold) maakt het mogelijk om Periscope-streams zichtbaar te maken in je Twitter-tijdlijn. Hierdoor hoef je dus niet eerst op een url te tikken om de Periscope-app te openen, maar kijk je de video gewoon vanuit de Twitter-app.

Periscope-streams automatisch afgespeeld

Zodra iemand een Periscope-stream via Twitter deelt, zal hij automatisch beginnen met afspelen als je er langs scrollt (zonder geluid). Door vervolgens op de video te tikken maak je hem schermvullend, al zul je de Periscope-app (link) wel moeten openen om een chatbericht te plaatsen.

Volgens Twitter zijn er inmiddels al meer dan honderd miljoen livestreams uitgezonden met Periscope. Met het verwerken van Periscope-streams maakt Twitter het gemakkelijker voor nieuwe mensen om kennis te maken met Periscope. Je hebt er immers geen afzonderlijke app meer voor nodig om snel een livestream te kunnen zien.

Bovendien zorgt het ervoor dat je Twitter-tijdlijn er weer wat levendiger uit komt te zien. De integratie van Periscope-streams wordt eerst uitgerold op Twitter voor iOS, daarna volgen Android en de webversie van Twitter.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 januari 2016, 13:21
Categorie Apps
Onderwerpen periscope, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.