Hero Keyboard zwart

Hero Keyboard: cirkeltoetsenbord laat je compleet anders typen

Het Hero Keyboard voor de iPhone laat je op een compleet andere manier typen. De knoppen bevinden zich in een aantal cirkels, met in het midden de meestgebruikte letters.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Hero KeyboardSinds de introductie van iOS 8 zagen we het ene na het andere toetsenbord voor de iPhone voorbijkomen, met daarin functies die je net wat sneller laten typen. Handig, maar in essentie waren dit nog steeds dezelfde toetsenborden die we al jaren kennen: de knoppen zitten nog op dezelfde positie, net als op fysieke toetsenborden sinds de eerste typemachines. Dat kan veel handiger, dacht de maker van Hero Keyboard. Dit toetsenbord heeft dan ook alle knoppen op totaal andere posities, geplaatst in een aantal cirkels.

Hero Keyboard wil de knoppen die je het meest gebruikt dichter bij elkaar plaatsen, zodat je sneller van de ene toets naar de ander kunt bewegen. Hoe dichter de knoppen bij het midden van het toetsenbord staan, hoe vaker je ze waarschijnlijk gebruikt. Met op het absolute middelpunt de spatieknop, die je sowieso na ieder geschreven woord zult indrukken. De knoppen met veelgebruikte letters zijn ook groter dan toetsen aan de zijkant, waardoor de kans op fouten wordt verkleind.

Lees ook: Vergelijking veegtoetsenborden: SwiftKey, Swype en Path Input

De maker van Hero Keyboard is er van overtuigd dat je op deze manier sneller typt: bij het schreven van een tweet zou je gemiddeld een meter minder heen en weer bewegen met je vingers. Dan moet je het toetsenbord alleen wel eerst aanleren. Je begint in principe helemaal opnieuw, waardoor het indrukken van de juiste letters niet zo vanzelfsprekend gaat als met een QWERTY-toetsenbord. Daarnaast heeft de ontwikkelaar vermoedelijk gekeken naar letters die in het Engels vaak worden gebruikt. Hoewel de overlap met Nederlands groot zal zijn, zullen er wellicht af en toe letters zijn die je liever in het midden ziet staan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 februari 2015, 12:36
Categorie Apps
Onderwerp toetsenbord

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.