path-app-smartphone

Sociaal netwerk Path overgenomen door KakaoTalk

Het sociale netwerk Path is overgenomen door Daum Kakao, de maker van KakaoTalk. Path wil vooral groeien in Azië.

path-app-smartphoneGebruikte jij Path nog, het sociale netwerk waarmee je contact onderhield met alleen je beste vrienden? Als je nog niet was gestopt, dan is nu wellicht het moment om te doen. Path slaat namelijk een andere weg in en gaat zich vooral richten op verdere groei in Azië. De app is overgenomen door het Koreaanse internetbedrijf Daum Kakao, dat we kennen we van de chatdienst KakaoTalk. Path heeft de overname inmiddels bevestigd.

De makers van Path zijn akkoord gegaan met de verkoop van de sociale netwerk-app Path en de bijbehorende berichten-app Path Talk. Ze houden nog wel de app Kong, een selfie-app met gifjes, die ze in april 2015 uitbrachten.

Een maand geleden raakten beide partijen in gesprek. Nu heeft Path CEO Dave Morin de overname bevestigd in een blogposting. Beide apps zullen blijven werken, belooft Morin. De reden van de overname is verdere groei:

We hebben een omslagpunt bereikt op onze reis en om Path verder te laten groeien hebben we meer resources en een groter lokaal team nodig, dat de markt in Zuid-Oost Azië diepgaand begrijpt.

Het lijkt er dus op, dat Path zich vooral op Azië wil gaan richten. De app heeft meer dan 10 miljoen actieve gebruikers, waarvan de meerderheid zich bevindt in Indonesië. De app bestaat nu vijf jaar. Voor wie z’n nostalgische gevoelens niet kan onderdrukken: hier is ons eerste artikel over de app, uit de tijd dat we op iCulture nog over ‘lanceringen’ spraken: Path gelanceerd op de iPhone: sociaal netwerk voor maximaal 50 vrienden

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 mei 2015, 8:28
Categorie Apps
Onderwerp sociale netwerken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.