bug-messaging-tekstbericht

Apple biedt tijdelijke oplossing voor iMessage-bug

Apple biedt een work-around voor de iMessage-bug, waardoor iPhones crashen door een raar tekstbericht. Ze beloven ook een permanente oplossing.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

bug-messaging-tekstberichtApple heeft een supportdocument uitgebracht, waarin ze uitleggen wat je moet doen als je getroffen wordt door de iMessage-bug. Bij dit probleem blijft de berichten-app op de iPhone eindeloos crashen, nadat iemand je een bepaalde reeks karakters heeft toegestuurd. Apple biedt een tip om het vervelende bericht te wissen en werkt aan een definitieve oplossing.

Lees ook: Nieuwe iMessage-bug laat iPhone crashen door tekstbericht

iMessage-bug: Apple was op de hoogte

In een supportdocument geeft Apple aan dat ze op de hoogte zijn van de iMessage-bug en dat je het volgende kunt doen, als je iPhone in een eindeloze loop terecht is gekomen:

  1. Vraag Siri om ongelezen berichten te lezen.
  2. Vraag Siri om op het gewraakte bericht te reageren. Na dit antwoord kun je de Berichten-app weer openen, zonder dat deze crasht.
  3. In de Berichten-app veeg je naar links om het hele gesprek te wissen. Wil je andere berichten nog wel bewaren, dan tap je op het ongewenste bericht en vervolgens op Meer. Je kunt dan het losse bericht wissen.

Er komt een permanente oplossing aan in een toekomstige software-update, belooft Apple.

In ons eerdere artikel kon je ook al een aantal work-arounds lezen. Zo kun je het oplossen als de verzender van het bericht opnieuw een (normale) tekst stuurt. Ook kun je jezelf een foto of bericht sturen via Siri of via de deelopties binnen allerlei apps.

De iMessage-bug heeft vermoedelijk te maken met een probleem bij het afhandelen van code. Daarbij kan iOS een reeks Unicode-karakters niet goed weergeven. Zodra de reeks karakters naar een andere iPhone wordt gestuurd, ontstaat er een sneeuwbal-effect van foutmeldingen, waardoor het geheugen volloopt. Uiteindelijk crasht de app.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 mei 2015, 12:44
Categorie iOS
Onderwerpen bug, imessage

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.