PinPoint app icon

Met Pinpoint verstuur je nooit meer verwarrende screenshots

Stuur jij wel eens screenshots naar vrienden, waarbij je moeite hebt om uit te leggen wat je bedoelt? Met Pinpoint is dat opgelost: je geeft met pijlen en blokken de belangrijke info aan.

PinPoint app iconEen screenshot van je iPhone- of iPad-scherm versturen is handig, maar zonder extra berichtje erbij vaak onduidelijk waar het om gaat. Met Pinpoint hoef je achteraf geen tekst en uitleg meer te geven bij screenshots, omdat gekleurde pijlen en blokken dit voor jou doen.

De functie van Pinpoint is heel simpel, maar daardoor niet minder handig: met een paar tools kun je specifieke onderdelen van een screenshot op je iPhone of iPad aanduiden met een gekleurde pijl, vierkantje of een regel tekst.

Pinpoint heette eerst Bugshot

De Pinpoint-app vervangt Bugshot in de App Store, waar we al eerder over schreven. Bugshot was destijds vooral bedoeld voor app-testers en ontwikkelaars, die er snel fouten mee aan konden duiden. Deze nieuwe app heeft een wat bredere doelgroep: iedereen die op een foto iets wil verduidelijken of wegmoffelen kan Pinpoint gebruiken.

Pinpoint annotatie Pinpoint annotatie

Nieuw design en freemium model

De overgang van Bugshot naar Pinpoint betekent dat de app nu gratis is geworden (was €0,99). Wie meerdere kleuren wil gebruiken moet hiervoor een in-app aankoop doen, waarbij elke kleur €0,99 kost. Alle kleuren in een bundel kopen kan ook en kost €4,99. Voldoet rood voor jou prima, dan heb je aan de gratis versie meer dan voldoende.

Wie screenshots met gevoelige informatie wil delen, kan uit de voeten met de Blur-tool. Daarbij wijzig je tekst (of gezichten of andere privacy-gevoelige informatie) snel in een onleesbaar patroon.

Pinpoint is vergelijkbaar met Evernote’s markeer-app Skitch (gratis), die we eerlijk gezegd iets beter en uitgebreider vinden. Maar als je een annotatie-app zonder poespas zoekt, is Pinpoint prima geschikt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 mei 2015, 9:42
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.