Patent wijst op universele lader voor iPhone en MacBook

Apple heeft een patent op een adapter die tegelijkertijd je iPhone, iPod Touch, iPad en MacBook moet opladen. Het patent werd vorig jaar door Apple ingediend en is nu openbaar te bezichtigen.

Patent universe lader AppleEen nieuw onthuld patent van Apple beschrijft een stroomadapter die bijvoorbeeld tegelijkertijd een iPhone, iPad en een MacBook kan opladen. Hierdoor zouden gebruikers met verschillende apparaten niet langer meerdere adapters mee hoeven nemen. Het patent werd door Apple ingediend in mei 2010, maar is pas sinds deze week openbaar te bekijken.

Een adapter waar meerdere apparaten op aangesloten worden is niets nieuws: de Amerikaanse Plugbug combineert bijvoorbeeld de oplader van je MacBook met een usb-poort voor je iPhone, iPod Touch of iPad. Deze is echter alleen in de Verenigde Staten verkrijgbaar. Er zijn echter niet veel adapters in de winkel te vinden die op soortgelijke wijze meerdere opladers combineren. Gezien het door Apple aangevraagde patent, is er een kans dat het bedrijf overweegt zelf iets op de markt te brengen. Zo’n adapter zou dan makkelijk te verkrijgen zijn, of zelfs gebundeld bij een iPhone, iPod Touch of iPad kunnen worden.

Het aanvragen van een patent is daarentegen allesbehalve een bevestiging. Apple vroeg over de loop der jaren meerdere patenten aan, waarvan sommigen nooit voorbij de tekentafel zijn gekomen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 november 2011, 15:54
Categorieën Apple, iDevices
Onderwerpen opladen, patenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.