Patent voor de iPhone nano opgedoken

Er is bij het Amerikaanse patentbureau een patent van Apple gepubliceerd, waarin een eenvoudige muziekspeler met telefoonfunctie wordt beschreven: de iPhone nano?
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Een van de meestgehoorde klachten over de iPhone is dat ‘ie zo duur is. Een nieuw patent van Apple biedt misschien uitkomst: net als bij de iPod lijkt Apple van plan om ook bij de iPhone een eenvoudige versie uit te brengen. Een iPod waarmee je ook kunt bellen?

In de patentaanvraag is een apparaat te zien, die er verdacht veel op een normale iPod nano uitziet. Het patent met de naam β€œTouch pad with symbols based mode” laat zien hoe zoiets zou moeten werken. Een eenvoudige touchpad die verschillende symbolen kan weergeven, afhankelijk van de activiteit waarmee je bezig bent. De symbolen zijn verlicht zodat ze ook in het donker zichtbaar zijn. De patentaanvraag droomt verder over waanzinnige manieren waarop je zo’n interface zou kunnen gebruiken, maar in feite gaat het om een apparaat met twee functies: een iPod muziekspeler en een telefoon.

Als van de grote dure iPhone in een week al een miljoen stuks worden verkocht, hoe groot moet de markt dan wel zijn voor een veel goedkoper, simpeler apparaat als een iPhone nano?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 januari 2013, 21:44
Categorie iDevices
Onderwerpen iphone nano, patenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.