Patent toont flexibele batterij voor iWatch

Een nieuw patent toont een mogelijke, flexibele batterij voor de iWatch. Ondertussen kampt Apple met merknaam-problemen in de VS en EU.

Flexibele iWatch-batterijEen nieuw Apple-patent beschrijft een flexibele, buigzame batterij die wel eens gebruikt kan worden in de iWatch. Door de flexibele vorm zou de batterij namelijk ook in de vermoedelijk gebogen iWatch passen. Hoewel we nog niet weten hoe de iWatch er exact uit zal komen te zien, zijn er al de nodige concepten voorbijgekomen waarin een gebogen horloge werd getoond Niet heel gek, want het apparaat moet om je pols heen passen. Apple staat nog wel een aardige klus te wachten voor de iWatch wordt onthuld: in de VS en de Europese Unie is de naam in handen van andere bedrijven.

De buigzame batterij zou het voor Apple mogelijk maken om de gehele achterkant van de iWatch van een accu te voorzien. Dat kan noodzakelijk zijn, omdat bij een horloge een lange batterijduur noodzakelijk is. Voor velen is een horloge niet een apparaat dat ze iedere avond naast een smartphone willen opladen.

We noemen het vermeende Apple-horloge al een tijdje de iWatch, mede omdat Apple deze merknaam al in een aantal landen heeft vastgelegd. Apple is er echter nog niet in geslaagd om deze naam in de Verenigde Staten en in de EU te bemachtigen. Volgens MacWorld UK is iWatch is de naam daar in handen van andere bedrijven. Binnen de VS wordt de merknaam gebruikt door OMG Electronics, een bedrijf dat negen maanden geleden een eigen iWatch-horloge met deze naam te introduceren via Indiegogo. Er bestaat een kans dat Apple naar de rechter moet stappen als ze de naam van dit bedrijf willen bemachtigen, maar een groter probleem wacht wellicht in het Verenigd Koninkrijk: daar gebruikt het bedrijf Probendi de naam al sinds 2008 voor een beveiligingssysteem. Deze naam zou gelijk in heel Europa zijn vastgelegd.

iWatch Probendi EU

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 juli 2013, 19:01
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen iwatch, patenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.