Apple werkt aan zelfaanpassende oordopjes

Apple heeft een patent aangevraagd voor zelfaanpassend oordopjes, die automatisch schakelen tussen in-ear-oordopjes en gewone oordoppen.

earpodsApple heeft een patentaanvraag gedaan, waarin ze uitleggen hoe oordopjes zich automatisch kunnen aanpassen. Gegevens die via ingebouwde microfoons of elektrische stroommeters worden verzameld bepalen hoe de audio-output moet worden aangepast. Hierdoor weet een oordopje of je oor volledig is afgesloten en in hoeverre het volume moet worden opgekrikt. Op deze manier produceren de doppen het meest ideale volume in iedere mogelijke situatie en schakelen ze tussen het geluid van een ‘gewone’ hoofdtelefoon en in-ear-oordoppen.

Door te bepalen of je oordopjes goed je oren afsluiten, weet de betreffende technologie in hoeverre er rekening gehouden moet worden met achtergrondgeluid. Je iPhone zou volgens het patent ook een waarschuwing kunnen tonen als je de dopjes niet correct in je oren hebt zitten, zodat je ze zelf goed kunt aandrukken. Bij een niet goed bevestigde oordop worden ook geluidsbalans, de equalizer en ruisonderdrukking automatisch aangepast.

De nieuwe oordoptechnologie is vrij nieuw: het patent werd door Apple in februari 2013 pas voor het eerst ingediend en op 4 juli 2013 openbaar gemaakt. Het patent zou het voor Apple mogelijk maken om oordopjes zo goed mogelijk in alle oren te laten werken. Zit een in-ear oordop niet goed, dan zal hij automatisch het geluid van een ‘gewoon’ oordopje produceren. In 2012 probeerde Apple ook zoveel mogelijk mensen een goede muziekervaring te bieden met de nieuwe EarPods. Deze doppen zijn ontworpen naar de gemiddelde vorm van het oor, waardoor ze bij zoveel mogelijk mensen goed zitten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 juli 2013, 17:57
Categorie Apple
Onderwerpen earpods, oordopjes, patenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.