Patent: iPhone-verpakking als dock gebruiken

Een nieuw patent van Apple laat zien hoe je de verpakking van een toekomstige iPhone ook als dock zou lkunnen gebruiken.

iPhone dock verpakkingEen nieuw patent van Apple beschrijft hoe de verpakking van een iPhone ook gebruikt kan worden als dock. Door de bovenkant van de iPhone-doos op de basis te zetten, kun je de iPhone rechtop zetten. Bij het gebruik van deze dock zou je iPhone wel nog steeds in een deel van het verpakkingsmateriaal zitten, waardoor hij omhuld kan zijn door bijvoorbeeld plastic.


In het patent is ook te zien hoe bijvoorbeeld een 30-pins connector aangesloten kan worden, zodat je de iPhone oplaadt terwijl hij in de dock staat. In theorie zou de verpakking van andere producten, zoals de iPad, ook als dock gebruikt kunnen worden. Volgens Apple kan een deel van de verpakking namelijk aangepast worden om andere producten te ondersteunen.

Het patent werd ontdekt door Patently Apple en zou door Apple zijn aangevraagd in mei 2011. Het is opmerkelijk dat Apple uitgerekend een dock wil maken van de verpakking van bijvoorbeeld iPhones. Apple heeft immers bij de iPhone 5 voor het eerst geen eigen dock, waardoor je bent aangewezen op andere partijen als je graag de iPhone rechtop wil zetten op je bureau.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.