Patent: iPhone ontgrendelen door vrienden te herkennen

Een nieuw patent van Apple beschrijft hoe je de iPhone kunt ontgrendelen door personen of objecten te identificeren.

Image patentOp het moment gebruik je nog een codeslot om een beveiligde iPhone te ontgrendelen, maar wellicht moet je binnenkort foto’s van je vrienden identificeren om je iPhone te mogen gebruiken. Een nieuw onthuld patent van Apple beschrijft hoe je een aantal afbeeldingen kunt selecteren voor je ontgrendelscherm die zijn gekoppeld aan een bepaald woord, waarna de iPhone één van deze afbeeldingen gebruikt zodra je probeert te ontgrendelen.

De foto’s zouden van personen kunnen zijn, maar volgens Apple zou je net zo goed objecten kunnen gebruiken die je met een ontgrendelwoord moet associëren. Onderin het scherm staan meerdere woorden op een schuifknop, waarvan je de juiste naar rechts moet vegen om je iPhone te openen.

Een tweede patent beschrijft hoe de iPhone automatisch kan zien of je een headset in je oren hebt zitten, door gebruik te maken van onder andere de nabijheidssensor. Op deze manier zou je bijvoorbeeld niet Bluetooth hoeven uit te schakelen als je de headset thuis hebt laten liggen.

Het is nog de vraag of Apple de patenten in de praktijk zal gaan gebruiken. Beide werden in 2011 al ingediend, waarna er niks mee is gebeurd. Ze werden pas deze maand openbaar gemaakt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 februari 2013, 11:47
Categorie iOS
Onderwerpen ontgrendelen, patenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.