Nieuwe renderings vergelijken iPad 5 met iPad 4 en iPad mini

De iPad 5 is in nieuwe renderings te zien naast de iPhone 5, iPad 4 en iPad mini. Zo kun je de afmetingen vergelijken. De iPad 5 wordt volgens geruchten korter en smaller, maar ook dunner. De rand rondom het scherm wordt smaller.

ipad 5a
Voor renderings van toekomstige iPhones en iPads kunnen we meestal bij ‘Martin uit Utrecht‘ terecht. Maar Ciccarese Design kan er ook wat van: ze maken levensechte renderings om te laten zien hoe nieuwe Apple-producten eruit kunnen komen te zien. Daarbij baseren ze zich op geruchten die op internet circuleren en vaak al goede aanwijzingen geven.

De foto’s hieronder en hierboven zijn renderings van de iPad 5, waarmee je de grootte kunt vergelijken met andere iOS-apparaten, zoals de iPhone 5, iPad 4 en iPad mini. Volgens geruchten krijgt de iPad 5 een smallere bezel (schermrand), zodat het geheel iets compacter wordt, terwijl de schermdiameter wel hetzelfde blijft.

Hieronder zie je naast elkaar de iPad 4, iPad 5 en iPad mini:
ipad 5c

Ook aan de boven- en onderkant is de schermrand iets smaller uitgevoerd, waardoor de iPad 5 in totaal iets kleiner wordt. Aanwijzingen daarvoor zijn gevonden in een gelekte behuizing. Daarbij bleek dat de volgende generatie iPad 4 mm korter en 17 mm smaller zou zijn dan de huidige 9,7-inch iPad. De schermgrootte blijft uiteraard wel hetzelfde: 9,7-inch. Wat de dikte betreft wordt gesproken over een behuizing die 2 mm dunner is dan het huidige model. Daarmee wordt de iPad 5 ongeveer net zo dun als de iPad mini. Apple zal hiervoor misschien nieuwe schermtechnologie moeten toepassen.

Hieronder een andere vergelijking: de iPad 5, iPad mini en iPhone 5.

ipad5d

Wanneer de iPad 5 uitkomt is nog een groot mysterie. Sommige bronnen zeggen in maart, andere denken later dit jaar rond september/oktober. Dat Apple net een 128GB-versie van de iPad 4 heeft uitgebracht, zou een aanwijzing kunnen zijn dat Apple voorlopig nog even de tijd wil overbruggen tot later dit jaar. De renderings zijn gemaakt door Ciccarese Design in opdracht van MacRumors.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 februari 2013, 17:39
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp ipad air

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.