Patent: iPhone bedienen door te vegen over camera

Een nieuw patent van Apple beschrijft hoe je een iPhone kan bedienen met swipes over de camera. Door over de camera te swipen kun je pagina's omslaan in een e-book of op een webpagina navigeren.

iPhone cameratouchApple heeft vandaag een serie nieuwe patenten ontvangen, waaronder een patent op een bijzondere alternatieve bedieningsmethode voor de iPhone. Door over de frontcamera van de iPhone te swipen zou het mogelijk zijn om bijvoorbeeld van pagina’s te wisselen in een e-book, of om op een webpagina te navigeren. De inputmethode zou het makkelijker kunnen maken om bepaalde dingen met maar één hand te doen.

De camera van je iPhone zou een swipe of een aantal taps over de bovenkant van je iPhone herkennen, waarna dit commando zou worden omgezet naar een actie in een openstaande app. In theorie zou de methode daarom al op bestaande iPhones kunnen werken: er zou immers geen nieuwe touchsensor nodig zijn voor de swipes, maar enkel een camera op de voorkant. Het systeem zou wellicht wel een stuk minder precies zijn dan het touchscreen van de iPhone: de camera zou enkel bepaalde basisbewegingen vertalen in touchcommando’s, iets dat mogelijk in een donkere ruimte ook minder goed zou werken.

Of Apple in de nabije toekomst iets gaat doen met het patent, is nog de vraag: hij werd in augustus 2008 al ingediend, maar is vandaag pas openbaar gemaakt. In 2008 bracht Apple de iPhone 3G uit, die nog geen camera aan de voorkant had. Deze zou met de iPhone 4 in 2010 pas zijn intree maken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 januari 2013, 18:17
Categorie Apple
Onderwerpen camera, patenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.