iPen Martin Hajek 4

Nieuw Apple-patent beschrijft dunne stylus voor iPad

Apple heeft nagedacht over een speciale, dunnere stylus voor de iPad, die ook nog eens preciezer is dan je vinger.

iPen Martin Hajek 4Een week na geruchten over een iPad Pro met stylus, is er een nieuwe patentaanvraag van Apple ontdekt waarin een speciale stylus wordt beschreven. In het patent beschrijft Apple een stylus voor je iPhone of iPad met een dunne punt, zoals je ook ziet op een gewone pen. Hiermee zou Apple’s stylus afwijken van veel bestaande iPad-pennen, die vaak een dikke punt hebben om goed met het scherm te communiceren.

Door de punt net zo dun als een gewone balpen te maken kun je met dezelfde precisie te werk gaan, zo stelt Apple. Er zijn inmiddels wel meer styli beschikbaar met een dunnere punt, maar Apple denkt een preciezer apparaat te kunnen maken. Apple wil voor de stylus een superheterodyne radio-ontvanger gebruiken. De aanrakingen van de pen zouden worden omgezet naar een radiosignaal, waardoor het iPad-scherm aanrakingen van de zeer dunne penpunt kan registreren.

Lees ook: Waarom de iPad Pro mogelijk een stylus krijgt

Het stylus-patent werd door Apple aangevraagd in oktober 2013, maar de patentaanvraag is vandaag pas openbaar gemaakt. Dit is niet voor het eerst dat Apple een stylus probeert te patenteren. We schreven eerder al over meerdere aanvragen voor een speciale Apple-pen. De geruchten waren voer voor ontwerpers om alvast een iPad Pro-stylus te bedenken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 januari 2015, 18:45
Categorie Apple
Onderwerpen patent, stylus

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.