Patent: automatisch aan vrienden laten weten hoe goed je iPhone-bereik is

Een nieuw patent van Apple beschrijft hoe je iPhone aan anderen kan laten weten hoe goed bereikbaar je bent, zodat zij weten hoe ze je het beste kunnen bereiken.

iPhone bereikEen nieuw onthuld patent van Apple beschrijft hoe iPhones aan elkaar kunnen vertellen hoe je het beste bereikt kan worden. Heeft degene die je probeert te bellen bijvoorbeeld een slechte mobiele ontvangst, dan zou de iPhone laten zien dat je beter een SMS-bericht kunt sturen, terwijl je bij een stabiele 3G-verbinding kunt kiezen voor een FaceTime-gesprek of een iMessage-bericht.


Het idee achter het nieuwe patent is inmiddels al deels door Apple uitgevoerd binnen iMessage: probeer je een iMessage-bericht te sturen naar iemand die op dat moment geen internet heeft, dan wordt dit automatisch een SMS. Het patent beschrijft hoe een iPhone je zou kunnen aanraden welk communicatiemiddel je het beste kunt gebruiken om iemand op een bepaald moment te bereiken. Zowel bellen als het versturen van berichten komen hierbij aan bod.

patent broadcastHet patent van Apple vereist een nieuw systeem, waarbij je iPhone constant zou kunnen zien wat voor mobiele verbinding vrienden op dat moment hebben. Volgens Apple zou het systeem ook gebruikt kunnen worden om aan te geven dat je op een bepaald moment niet op bepaalde manieren bereikt wil worden. Hierdoor kun je bijvoorbeeld doorgeven dat je liever niet gebeld wil worden tijdens een vergadering. Apple zal in iOS 6 een nieuwe functie implementeren die een alternatieve oplossing biedt: zit je in een vergadering, dan kun je met een druk op de knop een SMS naar de beller sturen om aan te geven dat je niet kunt opnemen.

De iPhone zou op meerdere manieren kunnen laten zien hoe je iemand het beste kunt bereiken. Apple beschrijft hoe de iPhone je kan suggereren hoe je het beste contact kunt opnemen, maar het is ook mogelijk om een menu te maken waarin afgeraden contactmethoden inactief zijn. Apple zegt dat het belsysteem op meerdere manieren gepresenteerd kan worden. Zo zou het bijvoorbeeld mogelijk zijn om een app te downloaden die het mogelijk maakt om de verbindingskwaliteit van je contactpersonen te bekijken.

Via Appleinsider.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.