Parallels Access icon

Parallels Access voegt bestandsdeling, gamingmodus en Apple Watch-app toe

Parallels Access heeft een flinke update gekregen, met daarin een Apple Watch-app. Daarnaast kun je bestanden makkelijker dan ooit delen, en is er een speciale gamingmodus toegoevoegd.

Parallels Access iconParallels Access laat je al langer je Mac of Windows-pc bedienen vanaf je iPhone, maar vanaf vandaag is de app nog een stuk uitgebreider. Na een update kun je gebruikmaken van een speciale bestandsdeler. Je krijgt hiermee een link naar een bestand op je computer, die je vanaf je iDevice in een andere app kunt delen. Apple Watch-gebruikers kunnen voortaan simpele onderdelen van een computer bedienen vanaf de Apple Watch.

De Apple Watch-app van Parallels Access toont de huidige status van de app. Zo zie je in één oogopslag of de verbinding nog goed is, zonder dat de iPhone-app door een icoon wordt geblokkeerd. Hierdoor kan Parallels op de iPhone je volledige computerscherm blijven tonen. Met speciale mediaknoppen kun je muziek en films pauzeren, zonder dat je de iPhone-app daarvoor hoeft te gebruiken. Dat is ideaal als je de pc met Parallels als mediacenter gebruikt.

Parallels Access Apple Watch 1 Parallels Access Apple Watch 2

Speciale gaming-modus in Parallels Access

De nieuwe update voor Parallels Access introduceert ook een speciale, experimentele gamingmodus. Je krijgt hierbij zoals gebruikelijk je computerscherm te zien, maar dan met virtuele knoppen en joysticks. Hierdoor kun je een game vanaf je iPhone of iPad bedienen.

Hoewel er al langer apps bestaan om je computerscherm mee te streamen, worden ze pas de afgelopen paar jaar gebruikt om mee te gamen. Zo is het in Windows 10 bijvoorbeeld mogelijk om je Xbox One-games naar je pc te streamen. Een vergelijkbare app speciaal bedoeld voor gamers is op het moment ook in volle ontwikkeling. Met Moonlight zal het binnenkort mogelijk zijn om je games naar een iPhone of iPad te streamen zonder merkbare vertraging. Daarvoor is wel een ondersteunde videokaart vereist. Moonlight toont net als Parallels virtuele knoppen, maar de app werkt ook met MFi-gamepads.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 augustus 2015, 20:44
Categorie Apps
Onderwerp parallels

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.