applause-automatisch-testen

Applause wil testen van iOS-apps automatiseren

Applause heeft App Automation aangekondigd, waarmee ontwikkelaars hun apps geautomatiseerd kunnen laten testen aan de hand van een scipt.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

applause-automatisch-testenAls je iOS-apps wilt testen, zijn TestFlight en Hockey App de meest voor de hand liggende keuzes. Maar wil je apps op meerdere platformen testen, dan is Applause misschien wel het antwoord. Deze aanbieder heeft net App Automation aangekondigd, waarmee ontwikkelaars hun apps kunnen testen aan de hand van scripts. Het Applause-raamwerk ondersteunt web, iOS en Android.

Automatisch testen

applauseNatuurlijk vervangt het niet testen door een menselijke gebruiker, want je moet bij een app ook altijd even kijken hoe gebruikers in verschillende leeftijdscategorieën met je app omgaan. De dienst is dan ook vooral gericht op bepaalde scenario’s, waarbij ontwikkelaars een bepaalde veel voorkomende situatie snel willen testen. Denk daarbij aan het aanmaken van een account of het delen van content vanuit de app. Bij Applause kun je trouwens ook terecht om een app handmatig te laten testen. Ze hebben meer dan 175.000 testers wereldwijd, die apps testen en bugs proberen te vinden. Die bugs vind je vaak niet als je uitsluitend een testscript volgt. Applause werkt trouwens ook al met Apple’s programmeertaal Swift.

applause laptop dashboard

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 juli 2016, 12:55
Categorie Diensten
Onderwerp apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.