Palm: ‘Wij hebben dezelfde sterke punten als Apple’

CFO Andy Brown ziet bij Palm dezelfde sterke punten als bij Apple. Beide bedrijven ontwikkelen de hard- en software in eigen huis en Brown verwacht dat met dit succesrecept Palm ook een definitieve comeback kan maken.

Centro PalmPalm en Apple hebben altijd een bijzondere band gehad. Heel wat medewerkers van Palm stapten over naar Apple en omgekeerd: de laatste aanwinst is voormalig iPod-baas Jon Rubinstein, die bij Palm bezig is met een flinke reorganisatie. Want het gaat niet goed: de inkomsten gaan omlaag en Palm is al ruim twee jaar bezig met een nieuw besturingssysteem waarmee de oude glorie kan worden hersteld. Gelukkig is er hoop, als we Palm CFO Andy Brown mogen geloven: Palm heeft namelijk dezelfde sterke punten als Apple.

Als voormalig Palm-gebruiker is het jammer om te zien hoe Palm z’n vroegere voorsprong heeft verloren. Verkeerde beslissingen, verkeerde managers en een verkeerde inschatting van de markt zijn een paar cruciale fouten die in het verleden zijn gemaakt. Maar op de jaarlijkse technologieconferentie van JP Morgan was CFO Andy Brown positief gestemd: het komt goed, want Palm is net als Apple één van de weinige bedrijven die het ontwerp van de telefoons en het besturingssysteem volledig in eigen hand heeft. Als Apple een succesvolle telefoon kan lanceren, dan kunnen wij het ook, lijkt hij daarmee te willen zeggen. Maar het is de vraag of het succesrecept hard- en software in alle gevallen tot een verkoopklapper leidt. Palm’s nieuwe besturingssysteem (gebaseerd op Linux) moet het bedrijf weer de oude ‘coolness’ teruggegeven, maar dat komt pas in de loop van 2009 op toestellen beschikbaar.

Via: Electronista

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 mei 2008, 13:08
Categorie iDevices
Onderwerpen apps, Hardware, linux, palm

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.