Desktop-tweaks: iPhone Lock Slider en Google Reader in Firefox

Tweaks zijn er niet alleen voor de iPhone zelf, maar ook voor de desktop. Alex Boone stelt stukken JavaScript (jQuery) beschikbaar om een slider op de webpagina te tonen en How To Geek heeft een instructie gemaakt om de iPhone-versie van Google Reader in de zijbalk van Firefox te lezen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iPhone Lock SliderDe iPhone vormt de inspiratie voor verschillende desktop-tweaks, waarvan we er hier twee zullen bespreken: het bekijken van de iPhone-versie van Google Reader in je Firefox-sidebar en een stuk Javascript waarmee je verschillende iPhone Lock Sliders op je website kunt laten zien.

Om met het laatste te beginnen: Alex Boone kwam op het idee om zo’n slider te maken vanwege de enorme hoeveelheid spam die sommige websites krijgen toegestuurd. Op een website had hij gezien dat bezoekers de drag-en-drop-functionaliteit moesten gebruiken om een formulier te kunnen versturen. Een mooi alternatief voor de moeilijk leesbare CAPTCHA’s (een reeks letters die gebruikers moeten overtypen om aan te tonen dat ze geen robot zijn).
No ClickAlex maakte er een slider in iPhone-stijl van, die je op de website kunt gebruiken om toegang te krijgen tot bepaalde functionaliteit. Hij maakte ook een schuifknop waarop je niet hoeft te klikken en een schuifknop om de achtergrondkleur van de website te wijzigen. Meer info is op de weblog van Alex Boone zelf te vinden.

Google Reader in FirefoxEen andere leuke tip is dat je de iPhone-versie van Google Reader gemakkelijk in de Firefox-sidebar kunt gebruiken. How To Geek heeft er een uitgebreide instructie voor geschreven, waarbij je ook de startpagina, fonts en samenvattingen kunt aanpassen die in de zijbalk worden getoond.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 mei 2008, 16:56
Categorie iOS
Onderwerpen javascript, slider

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.