outlook-iphone

Outlook voor iOS krijgt betere agenda en adresboek

Outlook voor iOS heeft een flinke update gekregen. De app heeft nu een volledig adresboek, betere agendafuncties en uitgebreidere zoekfuncties.

outlook-iphoneMicrosoft heeft de Outlook voor iOS-app een update gegeven waarbij vooral de agenda en het adresboek aanzienlijk verbeterd zijn. Ook is de zoekfunctionaliteit uitgebreid. Outlook voor iOS is op dit moment één van de populairste e-mailapps in de App Store en krijgt regelmatig updates. Zo voegde Microsoft laatst nog ondersteuning voor IMAP-servers toe om de app geschikt te maken voor vrijwel alle e-mailservers.

In de laatste update is het People-tabblad fors aangepakt. Gaf de app hier eerst alleen je meest gebruikte contacten weer, inmiddels vind je hier een compleet adresboek. Vanuit het adresboek kun je een e-mail versturen, bellen en de locatie van die persoon op de kaart zien. Ook toont Outlook voor iOS de complete geschiedenis die je met een contactpersoon deelt, waaronder e-mails, afspraken en gedeelde bestanden. Werk je met Office 365 of een Exchange-server dan heb je nu toegang tot de Globale adreslijst.

Outlook adressenlijst

De agenda is ook flink verbeterd. In landschapsstand is er een driedaags overzicht beschikbaar, het selecteren van een datum is makkelijker geworden, je kunt afspraken zonder tijdsduur inplannen en je kunt geannuleerde afspraken verwijderen uit je agenda.

Verder kun je nu alle e-mails in één keer selecteren voor bulkhandelingen en zoek je naar bepaalde steekwoorden dan zijn deze woorden nu duidelijk in de resultaten zichtbaar.

Outlook voor iOS verscheen kortgeleden als zelfstandige app, maar al snel bleek dat de app grotendeels is gebaseerd op Acompli, de app die Microsoft een tijd geleden heeft overgenomen. De agenda-app Sunrise wacht waarschijnlijk hetzelfde lot. Functies zullen op termijn vast in de Outlook-app terechtkomen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 april 2015, 11:15
Categorie Apps
Onderwerpen e-mail, outlook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.