MacBook goud

Nieuwe MacBook even krachtig als MacBook Air uit 2011

Benchmarks van de nieuwe MacBook laten zien dat deze qua performance vergelijkbaar is met de MacBook Air uit 2011. De MacBook Air 2015 is veel krachtiger.

Zit je uit te kijken naar de nieuwe MacBook, maar twijfel je nog of dit superdunne model wel krachtig genoeg zal zijn? Nieuw verschenen benchmarks geven een duidelijker beeld. Daarbij bleek dat deze MacBook ongeveer even krachtig is als een MacBook Air uit 2011.

retina macbook

Lees ook: Dossier MacBook

Met een instapprijs van 1449 euro is de nieuwe MacBook een van de duurste notebooks die Apple heeft uitgebracht. Je wilt dus wel zeker weten dat je er lekker op kunt werken. Het gaat immers niet alleen om het strakke uiterlijk en de kleuren. Dit nieuwe model werkt in ieder geval veel stiller, want hij heeft geen ventilator aan boord. Ook is hij met 13,1 mm de dunste notebook die Apple ooit heeft gemaakt.

MacBook Gold & Space Grey

MacBook benchmark

GeekyBench voerde een benchmark uit en concludeert dat de MacBook even krachtig is als een MacBook Air uit 2011. Het instapmodel haalde tijdens twee metingen een single-core-score van 1924 en 2044. De multi-core-scores waren 4038 en 4475. De scores van de MacBook Air 2011 weken daar nauwelijks van af.

Wil je een echt krachtige MacBook, dan kun je beter de MacBook Air uit 2015 kopen. Die heeft een 1,6 GH Intel Core i5-processor en scoort bijna twee keer zo hoog in de benchmarks. Hij is bovendien een stuk goedkoper (€999) dan het instapmodel van de nieuwe MacBook (€1499). Toch kan er ondanks al deze nadelen reden zijn om voor het nieuwe model te kiezen. De nieuwe MacBook is lichter van gewicht, is veel platter en heeft een retinascherm. Bovendien is de Intel Core M-processor die erin zit veel efficiënter en energiezuiniger dan de eerdere Intel-processoren. Geen werkpaard dus, maar wel een mooi apparaat om mee te pronken als je licht computerwerk doet.

macbook-benchmark-2015

MacBook kopen

De nieuwe MacBook is binnenkort beschikbaar vanaf 1449 euro. Dit is de prijs voor het standaardmodel met 256 GB opslag. De duurdere variant met 512 GB opslag kost 1799 euro. Je kunt kiezen uit spacegrijs, zilver en goud, net als bij de iPhone.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 april 2015, 10:39
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen benchmark, macbook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.