Holyvent screenshot featured

Holyvent: evenementen livestreamen met Periscope-concurrent

Dankzij Meerkat en Periscope is livestreamen steeds populairder aan het worden. Met de nieuwe app Holyvent kun je live meekijken met evenementen van over de hele wereld.
Joris Kersten - · Laatst bijgewerkt:

Holyvent-livestreamDankzij Meerkat en Twitter’s eigen Periscope is livestreamen terug van weggeweest. Het nieuwe Holyvent geeft hier een eigen draai aan. De app is bedoeld om vanaf je iPhone live mee te kunnen kijken met evenementen van over de hele wereld.

Holyvent: vooral voor evenementen

Ondanks dat Holyvent zich ook bezighoudt met livestreamen werkt de app niet helemaal hetzelfde als bijvoorbeeld Meerkat. Zo is het niet verplicht om in te loggen met Twitter, maar kun je ook Facebook gebruiken of een eigen Holyvent-account aanmaken. De streams richten zich specifiek op evenementen, zoals concerten, sportwedstrijden of modeshows.

Bij het aanmaken van een livestream kun je de categorie en titel bepalen. Ook kun je kiezen of je de video publiekelijk wilt delen of alleen met vrienden. Tijdens het filmen kun je reacties plaatsen waar volgers ook op kunnen reageren.

Na het beëindigen van een livestream wordt de eerste minuut van de video automatisch opgeslagen in de app. Zo kun je achteraf een deel opnieuw bekijken en het moment kort herbeleven. Helaas is het niet mogelijk om de gehele stream op te slaan.

Holyvent screenshot Holyvent app screenshot

Meerdere standpunten

Wat Holyvent onderscheidt van zijn concurrenten is dat je evenementen vanuit meerdere standpunten kunt bekijken. Door gebruik te maken van de locatie van je iPhone bundelt de app livestreams die vanuit dezelfde plek worden uitgezonden. Daarnaast worden video’s alleen afgespeeld in landscape-mode, waardoor podia bij concerten makkelijker volledig op beeld te zien zijn.

Holyvent wordt pas leuk zodra de app meer gebruikers heeft en je met allerlei evenementen mee kunt kijken. Via de kaart kun je in de app livestreams van over de hele wereld zoeken, maar het aanbod is nog niet groot. Ook het delen van een stream via Twitter of Facebook werkt niet vlekkeloos, waardoor Holyvent nog geen serieuze concurrent zal zijn voor de meer populaire livestream-apps.

Holyvent downloaden

Holyvent is alleen verkrijgbaar voor de iPhone.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 april 2015, 9:49
Categorie Apps
Onderwerpen livestream, periscope

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.