OS X Mavericks GM beschikbaar gesteld aan ontwikkelaars

Apple heeft OS X Mavericks GM beschikbaar gesteld aan ontwikkelaars. De publieke release van Mavericks komt steeds dichterbij.

OS X Mavericks spotlightDe release van OS X Mavericks komt steeds dichterbij. Vannacht gaf Apple de Gold Master (GM) van Mavericks vrij aan ontwikkelaars. Het houdt in dat ontwikkelaars met de bijna-definitieve versie van OS X 10.9 aan de slag kunnen gaan, om te kijken of al hun Mac-software nog compatibel is. Vanaf nu zal er geen nieuwe functionaliteit meer worden toegevoegd en de meeste bugs zouden ook opgelost moeten zijn.

De verwachting is dat Mavericks eind oktober officieel verschijnt voor het grote publiek, maar Apple heeft nog geen concrete datum gegeven. Mavericks neemt opnieuw diverse functes uit iOS over, zoals Apple Kaarten en de iBookstore. Delen naar LinkedIn wordt makkelijker en bij de Finder kun je straks tabbladen gebruiken.

OS X 10.9 bevat ook verbeterde functies voor meerdere beeldschermen, waarbij je de Apple TV (met aangesloten televisie) bijvoorbeeld als extern beeldscherm kunt gebruiken. Mavericks werd op WWDC 2013 aangekondigd met een releasedatum “dit najaar”, dus vóór 21 december. Een ander product dat nog voor het einde van het jaar uitgebracht moet worden is de nieuwe Mac Pro. Nieuwe iPads worden ook verwacht, maar Apple is niet verplicht om die aan te kondigen omdat ze nog niets hebben beloofd.

os x mavericks

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2013, 8:53
Categorie Apple
Onderwerp mac os x

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.