Afwijking in bewegingssensoren iPhone 5s bij sommige gebruikers

Gebruikers klagen al een week over afwijkingen in het kompas, de gyroscoop en accelerometer van de iPhone 5s. Een test van Gizmodo gooide opnieuw olie op het vuur.

kompas-iphone-5sSinds de iPhone 5s op de markt verscheen hoor je af en toe klachten van gebruikers, die last hebben van afwijkende waarden van de gyroscoop, accelerometer en het kompas. Een vergelijkende test van de Amerikaanse gadgetsite Gizmodo gooit nu extra olie op het vuur. Niet helemaal toevallig, want de relatie tussen Apple en Gizmodo is al jaren gebrouilleerd. Gizmodo concludeert dat de metingen van een iPhone 5 en een iPhone 5s “beschamend afwijken”.

Beide toestellen waren voorzien van iOS 7.0.2, waarbij de ene (iPhone 5) gebruik maakte van gangbare sensoren en de andere (iPhone 5s) is voorzien van de M7 motion coprocessor. Apple belooft daarmee geen betere prestaties, maar wel een langere batterijduur omdat apps niet afzonderlijk de bewegingen van een gebruiker hoeven te monitoren en de A7-processor niet steeds actief hoeft te zijn.

Op het Apple-supportforum zijn ook diverse klachten te vinden van mensen die afwijkingen in hun iOS-apps constateren. De afwijkende waarden werden meer dan een week geleden al opgemerkt door gebruikers. Eén gebruiker zag dat het kompas van zijn iPhone 4 179 graden naar het zuiden aangaf, iets dat werd bevestigd door het kompas van zijn auto. Terwijl de iPhone 5s 165 graden naar het zuiden wees. Afwijkingen in de gyroscoop zorgen ervoor dat sommige gebruikers moeite hebben met spelletjes, zoals racegames. Auto’s driften automatisch naar links of rechts. De coprocessor M7 in de iPhone 5s stuurt de bewegingssensoren van de telefoon aan en is geproduceerd door het Nederlandse bedrijf NXP. Een sofware-update zou de afwijkingen bij de getroffen gebruikers kunnen oplossen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2013, 8:30
Categorie Achtergrond
Onderwerp m7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.