Origosafe: iPhone-autodock voorkomt sms’en tijdens het rijden

De Origosafe voorkomt dat je de iPhone pakt tijdens het autorijden.

OrigosafeDe Origosafe is een iPhone-dock speciaal gemaakt om sms’en tijdens het autorijden te voorkomen. Heb je de dock in je auto geplaatst, dan kun je de wagen pas starten zodra er een iPhone in de houder is gestoken. Op deze manier hopen de makers te verzekeren dat je je iPhone niet aanraakt tijdens je rit.

Haal je de iPhone uit de dock terwijl de motor van de auto nog draait, dan zal er een alarm afgaan. Hierdoor is het wel mogelijk om tijdens een noodgeval alsnog een telefoontje te plegen of een bericht te versturen. De auto blijft in dit geval gewoon rijden, maar je kunt hem hierna niet zomaar een tweede keer starten. Je kunt de iPhone enkel zonder alarm uit de auto trekken door de motor uit te schakelen.

Door het alarm bij een te vroeg verwijderde iPhone stop te zetten is een speciale code nodig. Dat is vooral handig voor ouders die de auto willen uitlenen aan meerderjarige kinderen met rijbewijs, maar niet willen dat ze tijdens het autorijden gaan multitasken. Deze cijfercombinatie maakt het voor de bezitter van de auto alleen wel weer iets verleidelijker om alsnog de iPhone tijdens een rit te pakken: zij kunnen immers altijd de code invoeren om later weer te rijden.

De iPhone-versie van Origosafe is nog niet op de markt verschenen, maar staat volgens de makers wel bovenaan de todo-lijst. De dock zal werken met de iPhone 4, iPhone 4S en iPhone 5. Tot dan is er alleen een Galaxy S III-variant. Met een prijskaartje van 279 dollar is de dock wellicht niet iets dat iedereen zomaar zal kopen.

https://www.youtube.com/watch?v=l3FIajCJqP8&feature=player_embedded

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 maart 2013, 18:12
Categorie Accessoires
Onderwerp uitgaven

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.