De budget-iPhone volgens iCulture

iCulture bundelde de laatste geruchten over de budget-iPhone in een aantal 3D-concepten samen met ontwerper Martin Hajek.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

4,5-inch budget iPhone bovenkant en onderkantHoewel er nog geen onderdelen van Apple’s mogelijke budget-iPhone zijn gelekt, hebben we inmiddels een aardig beeld gekregen hoe zo’n betaalbare iPhone eruit kan gaan zien. iCulture schakelde daarom de veelgeprezen Utrechtse ontwerper Martin Hajek in, die inmiddels al heel wat geruchtmakende Apple-producten tot leven heeft gebracht. Hij maakte exclusief voor ons een serie conceptafbeeldingen, gebaseerd op de meest betrouwbare voorspellingen. Dat Martin een bijzonder talent heeft, bleek al toen hij in juni 2012 afbeeldingen van de witte iPhone 5 maakte: drie maanden later bij de aankondiging van de iPhone 5 bleken Martin’s afbeeldingen exact te kloppen.


Of dat bij de budget iPhone ook zo is? Dat is op het moment van schrijven nog moeilijk te voorspellen. We zijn uitgegaan van de laatste rapporten, waarin werd beweerd dat Apple meerdere kleuren voor de budget-iPhone op de planning heeft staan. Over de schermgrootte is nog wat twijfel binnen het geruchtencircuit, dus we hebben de twee meest besproken formaten gebruikt: 4-inch (rood) en 4,5-inch (blauw).

Concepten 4-inch budget-iPhone en 4,5-inch iPhone naast iPhone 5

Concept: Rode 4-inch budget-iPhone naast blauwe 4,5-inch iPhone

4-inch budget iPhone rood bovenkant en onderkant

Gaat de goedkope iPhone er uitzien als wij verwachten, dan zal hij niet zijn gemaakt van aluminium zoals bij de iPhone 5, maar polycarbonaat. Al overtuigd? In onderstaande afbeeldingen zie je de budget-iPhone uit nog een paar andere hoeken om je een nog beter idee te geven. De wallpaper gebruikt in de renderings vind je op de website van Bas van der Ploeg.

Apple heeft de budget-iPhone nog niet aangekondigd, maar het is wel een steeds vaker terugkerend gerucht. Alles over deze goedkope iPhone lees je in ons dossier. Martin maakte onlangs nog concepten voor de iWatch en een ultradunne Apple-televisie.

Reacties: 135 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.