Opstelten: Apple nog niet bereid NL-Alert te ondersteunen

Minister Ivo Opstelten zegt dat Apple nog steeds geen toezeggingen heeft gedaan over het gebruik van NL-Alert.

NL AlertApple heeft nog steeds geen toezeggingen gedaan over het gebruik van NL-Alert in Nederland. Dit zegt minister Opstelten in reactie op kamervragen. Opstelten zegt lang met Apple in gesprek te zijn geweest over het gebruik van het alarmsysteem, maar dit lijkt nergens op te zijn uitgelopen. NL-Alert maakt het mogelijk voor de overheid om een alarmbericht naar een aantal telefoons te sturen. Ook de Lumia’s van Nokia kunnen het bericht niet ontvangen.


De reactie van Opstelten is als volgt:

Ik ben al langdurig met Apple in gesprek om Apple te bewegen de iPhone geschikt te maken voor NL-Alert. Apple heeft daarover tot op heden geen toezeggingen gedaan.

Een woordvoerder van het Ministerie van Veiligheid en Justitie benadrukt tegenover Webwereld dat Apple niet bereid lijkt te zijn om de overheid in Nederland en Europa tegemoet te komen, terwijl een vergelijkbaar systeem in Amerika wel wordt ondersteund.

Op 30 januari verstuurde de Nederlandse overheid een eerste testbericht via NL-Alert. De volgende test staat voor 4 mei gepland. Hoe het Ministerie uiteindelijk iPhone-bezitters wil bereiken, blijft nog even de vraag.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=8-djsGrUaN8

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

31 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.