Alcohoot: blaastest voor je iPhone

De Alcohoot is een blaastest die je aansluit op je iPhone, zodat je via een bijbehorende app je vrienden of een taxi kan bellen als je dronken bent.

AlcohootDe Alcohoot is een blaastest die je aansluit op je iPhone. Dat is wellicht niet de eerste functie die je graag op je iPhone wil zien, maar de mogelijkheden lijken wel handig. Een bijbehorende app kan namelijk een vriend of een taxi voor je bellen als je teveel hebt gedronken. Omdat de app op jou is toegespitst worden je geslacht, gewicht, leeftijd en lengte meegenomen in berekeningen bij een blaastest.

De app zal ook een speciale timer-functie krijgen, die eens per half uur een alarm laat afgaan. Op deze manier probeert de app je wakker te houden achter het stuur. De makers lijken op zoveel mogelijk manieren ongelukken met alcohol achter het stuur te willen voorkomen.

Op het moment bevindt de Alcohoot zich nog in de designfase. Hoe het accessoire er uiteindelijk exact uit komt te zien is daarom nog de vraag. Vroege prototypes zien er alleen wel vrij groot uit. Dat zal het vermoedelijk voor sommigen een stuk minder aanlokkelijk maken om de Alcohoot ook zelf mee te nemen. Het accessoire zal worden verkocht voor 95 dollar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 maart 2013, 15:02
Categorie Accessoires
Onderwerp alcohol

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.