Opera gaat nieuwe versie Opera Mini voor de iPhone presenteren

Opera heeft opnieuw aangekondigd dat ze haar Opera Mini-browser voor de iPhone beschikbaar gemaakt hebben. Ditmaal is de snelheid en het dataverkeer dat de browser verbruikt aangepast.

Opera Mini op de iPhoneOpera heeft opnieuw aangekondigd dat ze haar Opera Mini-browser voor de iPhone beschikbaar gemaakt hebben. Eerder in oktober 2008 had Opera ook al een versie voor de iPhone klaar. En precies twee jaar geleden kondigde Opera óók al aan dat ze bezig waren aan een versie van Opera Mini voor de iPhone. Nu gaan ze het nogmaals proberen. De nieuwe versie zullen ze volgende week op het Mobile World Congress in Barcelona presenteren.

De applicatie is nog niet bij Apple ingediend, maar medeoprichter Jon von Tetzchner hoopt dat Apple haar gebruikers de mogelijkheid gaat geven om zelf te kiezen welke browser ze willen gebruiken. De nieuwe versie van Opera Mini is in staat om tot 6 maal sneller te downloaden en 10 maal minder dataverkeer op te vragen dan de Safari-browser. Tot nu toe liet Apple geen browsers van andere fabrikanten toe in de App Store, zoals Firefox van Mozilla. De officiële reden die Apple geeft is dat de browsers teveel overeenkomstige functionaliteiten vertonen met standaardapplicaties op de iPhone en de iPod touch. Wij achten de kans daarom erg klein dat Opera deze keer wel officieel op de iPhone uit gaat komen.

Bron: Reuters

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 februari 2010, 13:33
Categorie iOS
Onderwerpen opera, webbrowser

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.