Oostenrijkse mobiele operator leest Apple de les

CEO Boris Nemsic van Mobilkom, de grootste mobiele operator van Oostenrijk, veegt de vloer aan met Steve Jobs, die zo dom was om een iPhone zonder 3G in Europa te lanceren.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Boris NemsicIn een lachwekkend artikel op internet is te lezen hoe een Oostenrijkse mobiele operator de vloer aanveegt met de keuzes van Apple. CEO Boris Nemsic van Mobilkom legt het nog één keertje uit: Apple heeft het niet goed begrepen door in Europa een iPhone zonder UMTS te lanceren. Nemsic vindt de iPhone de naam telefoon niet waardig. “Het is geen telefoon, maar een gadget die toevallig ook een telefoonfunctie heeft’.

De wijze raad komt niet van zomaar een bedrijf, maar van Mobilkom, de marktleider in Oostenrijk met meer dan 3,8 miljoen klanten! We vrezen helaas dat Steve Jobs de kritiek uit het Alpenland niet ter harte zal nemen en zijn eigen plan zal trekken. Oftewel: eerst maar eens wat iPhones met EDGE uitzetten, zodat er straks voldoende koopbereidheid is om naar de snellere 3G-variant over te stappen.

Volgens Nemsic snapt Apple de Europese telefoonmarkt niet, die veel geavanceerder is dan de Amerikaanse markt. En dan de klacht dat 3G nog niet haalbaar is op de iPhone omdat het de batterij te snel leegtrekt. Quatsch! Nokia laat al zien dat 3G heus niet zoveel energie hoeft te kosten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 oktober 2012, 15:44
Categorie Apple
Onderwerpen oostenrijk, provider

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.