Amazon opent eigen muziekwinkel Amazon MP3

Amazon opende vandaag Amazon MP3, een nieuwe online muziekwinkel waar muziek in onbeveiligd mp3-formaat wordt aangeboden.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Amazon mp3Amazon heeft vandaag een publieke beta van Amazon MP3 aangekondigd, een nieuwe online muziekwinkel waar je DRM-vrije muzieknummers (dus zonder kopieerbeveiliging) in mp3-formaat kunt kopen. De kwaliteit van de muziekbestanden is hoog: 256 kbps. Volgens Amazon hebben ze het grootste aanbod aan DRM-vrije muziekdownloads.

De dienst heeft op dit moment meer dan twee miljoen muzieknummers van meer dan 180.000 artiesten in de catalogus. Losse tracks zijn te koop voor 89 en 99 dollarcent, terwijl een volledig album maar $5,99 tot $9,99 kost. Dat betekent behoorlijke concurrentie voor de iTunes Music Store, waar muzieknummers zonder DRM veel duurder zijn ($1,29), de selectie veel beperkter is en waar geen prijsverschil is tussen nieuwe en oudere nummers.

Amazon biedt ook Amazon MP3 Downloader aan, een applicatie waarmee gebruikers probleemloos mp3’s aan de bibliotheek van iTunes of Windows Media Player kunnen toevoegen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 oktober 2012, 15:44
Categorieën Diensten, Mac & macOS
Onderwerp amazon

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.