Ontwikkelaars mogen foto-apps niet updaten voor iPhone OS 3.0

Ontwikkelaar Stepcase windt zich op, omdat zijn applicatie Darkroom nog niet is goedgekeurd door Apple. Hij en andere ontwikkelaars vrezen dat veel foto-applicaties ten dode zijn opgeschreven omdat Apple de beoordeling van de custom camera view heeft verscherpt.

iphone fotoIn een eerder nieuwtje vandaag kon je lezen dat sommige foto-applicaties nog niet geschikt zijn voor iPhone OS 3.0. Ruim twintig applicaties, waaronder de Flickr-applicatie voor de iPhone, blijken problemen te vertonen bij de nieuwste firmware. De ontwikkelaars van de applicatie Darkroom (voorheen Steadycam) denken nu de oorzaak gevonden te hebben. Het probleem is alleen: de aangepaste bugvrije versies van Darkroom en Darkroom Premium, die wel onder iPhone OS 3.0 werken, zijn afgewezen door Apple. Daarom is het advies om bij het upgraden van je foto-applicaties eerst te checken of ze wel met iPhone OS 3.0 werken.

Maar dat is niet zomaar te zien: bij sommige applicaties in de App Store staat al de geruststellende mededeling dat ze geschikt zijn voor OS 3.0. Maar bij veel applicaties die in het lijstje ‘werkend’ staan, wordt alleen aangegeven dat OS 2.0 of 2.2.1 vereist is.

Stepcase, ontwikkelaar van Darkroom, heeft van andere ontwikkelaars van foto-applicaties gehoord dat ze hetzelfde probleem bij Apple hebben: applicaties die zijn aangepast voor OS 3.0 worden afgekeurd. De kans is aanwezig dat Apple binnenkort een opruimingsactie houdt van alle iPhone-applicaties die nog niet compatibel zijn, waardoor de apps helemaal niet meer in de App Store te vinden zijn. Developers zitten dus met een probleem, want het lijkt erop dat Apple een strikter beleid heeft ingevoerd in het gebruik van de custom camera view. Onduidelijk in het verhaal is echter wat er niet meer werkt.

Er ook applicaties die nog net op tijd door de keuring wisten te komen, zoals NightCamera, QuadCam en ToyCamera. Maar de ontwikkelaars van deze goedgekeurde applicaties zullen langzamerhand tegen een probleem aanlopen, omdat ze geen nieuwe updates kunnen publiceren. Stepcase vermoedt dan ook dat alle foto-applicaties die een custom camera-interface gebruiken een langzame dood zullen sterven. En de gebruikers? Er zijn maar liefst 700.000 mensen die Darkroom hebben geïnstalleerd en dat is exclusief de betaalde versie Darkroom Premium. Betalende klanten zullen er langzamerhand achterkomen dat hun geld is weggegooid.

Via: iPhoneography

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juni 2009, 23:00
Categorie Apps
Onderwerpen custom, fotografie, interface

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.