Ontwikkelaars kunnen applicaties voor iPhone maken

Tijdens de keynote van Steve Jobs op de WWDC 2007 werd aangekondigd dat ontwikkelaars eigen webapplicaties voor de iPhone kunnen maken. Ze draaien in Safari, maar hebben dezelfde look & feel en hetzelfde gedrag als de ingebouwde apps.
Jean-Paul Horn | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple heeft vandaag op de WWDC aangekondigd dat ontwikkelaars vrij zijn om applicaties voor de iPhone te maken – maar ze kiezen daarbij wel voor een halfslachtige oplossing. Mensen kunnen met bestaande webtechnieken Web 2.0 en Ajax-toepassingen maken, die in Safari op de iPhone draaien. De oplossing lijkt daarmee een beetje op de manier waarop ontwikkelaars nu al widgets voor de desktop kunnen maken. Die toepassingen hebben dezelfde look & feel en hetzelfde gedrag als de ingebouwde iPhone-applicaties, maar kunnen minder kwaad aanrichten.


De aankondiging van deze maatwerktoepassingen was eigenlijk het enige nieuws dat over de iPhone naar buiten werd gebracht in de keynote van Steve Jobs op de WWDC. De meeste aandacht ging naar Leopard, waarvan 6 nieuwe functies en 4 al langer bekende functies werden getoond. Daarna volgde de bekende ‘One More Thing’: er komt een Windows-versie van de Safari-browser! Daarmee wordt dezelfde tactiek gehanteerd als bij iTunes, waarmee ook Windows-gebruikers worden bereikt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 februari 2012, 15:27
Categorie Apps
Onderwerpen ontwikkelaars, sdk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.