Ontwikkelaar krijgt tethering werkend bij iPhone firmware 3.0

Een ontwikkelaar heeft het voor elkaar gekregen om iPhone OS 3.0 tethering werkend te krijgen. De functie is niet meteen zichtbaar. Apple heeft tethering al wel bevestigd, maar zegt nog aan overeenkomsten met operators te werken.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iphone tetheringiPhone-ontwikkelaar Steve Troughton Smith is erin geslaagd om de tethering werkend te krijgen op zijn iPhone met firmware 3.0. Tethering is simpel gezegd het gebruiken van de 3G-verbinding op je iPhone om daarmee op een laptop te kunnen internetten. Je iPhone doet daarbij dienst als modem. Uit het voorkeurenscherm voor tethering wordt duidelijk dat je dit kunt doen via een USB-kabel of via Bluetooth. Tijdens de presentatie afgelopen dinsdag bevestigde Apple dat ze tethering als functie hebben ingebouwd in firmware 3.0, maar ze gaven aan dat ze nog in onderhandeling zijn met mobiele operators.

Ben je van plan om een Bluetooth-verbinding tussen iPhone en laptop te maken, dan zul je eerst de gebruikelijke Bluetooth-koppeling moeten maken (beter bekend als pairing). Ook opvallend is dat de statusbar bovenin het scherm blauwpaars wordt als je je internetverbinding deelt met de laptop. Steve zegt dat hij de functie ontdekte terwijl hij wat aan het ‘rondhacken’ was in de operatorbundel van het nieuwe OS. De optie is na het installeren van iPhone firmware 3.0 niet meteen zichtbaar.

De screenshots van Steve Troughton Smith zijn online te vinden.
Via: MacRumors

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 1:25
Categorie iDevices
Onderwerpen bluetooth, modem, tethering, usb-stick

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.